VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta


Vieras

/ #30

21.09.2013 11:49

Vaikka miten vääntelisi, niin junan korvaaminen bussiyhteydellä ei ole kilpailukykyinen tai edes kovin järkevä tässä paikassa. Bussilla vähintään (5min odottelua molemmissa päissä) tulisi 15min aika kauklahden asemalle, eli Helsinkiin menisi 45 minuuttia. Käytännössä tämä tarkottaisi että jopa matka jonka alku- ja loppupää sijaitsisi radan varrella ei enää ajallisesti olisi kilpailukykyinen autolle.

Ainoa vaihtoehto joka toimisi jos mankin nykyinen seisake lakkautettaisiin olisi e-junien päätepysäkin siirtäminen mankkiin, mutta se tulisi kalliiksi koska se vaatisi lisäraiteiden rakentamista, joidenka rakentamattomuus on pohjimmillaan syy miksi mankin seisakkeen lakkauttaminen on taas suurennuslasin alla.

Ja todellakin ehdotus on rankasti ristiriidassa viimeaikaisen rakentamisen kanssa. Kiva muuttaa lasilaaksoon asumaan ja seisake viedään alta pois. Todellisuudessa tuo seisake on merkittävä etu paikalle, ja toivon itse mielummin lisää asuntoja lähistölle jos sillä saadaan raideliikenne edelleen pysähtymään hyvän matkan päässä.

Ei ole mankin seisake ainoa ongelma rantaradalla, vaan jo yhtälailla espossa monenkin pysäkin kohdalla voitaisiin käyttää samaa argumenttia että lähellä on toinen asema jota asukkaat voi käyttää. Näissä järkevän bussilinjan rakentaminen olisi jopa helpompaa kun tänne lasilaaksoon jonne vie vain yksi tie sisään ja yksi ulos. Pysähdysten määrä on merkittävä syy junien hitaudelle täällä päin, mutta mielestäni se ei ole seisakkeiden syy, vaan pysähdysten määrän syy joka taas olisi ratkaistavissa raiteiden lisäämisellä ja tätä kautta sopivien vuorojen lisäämisellä.