Lakkauttakaa Tyrnävän pentutehdas

Elisa Kissa-Öberg
Adressin tekijä

/ #153 Tiedote

01.10.2013 03:29

Kalevan juttu "Kasvattina 57 koiraa" ei ole kokonaisuudessaan lehden nettisivuilla.Juttu on pitkä, siinä on haastateltu myös eläinsuojeluvalvoja Johanna Heffernania ja allekirjoittanutta.Julkaisen tässä Leena Tuurin haastattelun koska se samalla lienee vastaus adressiin.


Kennelliitolta emme vielä ole saaneet vastausta. Heille aion lähettää adressin ohella lähettääsamasta lehtijutusta lainatun kappaleen:

Pisata Oy kasvattaa ja myy sekarotuisia koiria. Tilannetta hämmentää se, että Haataja-Piiparin tyttären rotukoiria kasvattava Agapios-kennel toimii samoissa tiloissa.

---

VIRANOMAISET TEHNEET VOITAVANSA

Kaleva 29.9. (Anne Helaakoski)

Oulun kaupungin vastaava eläinlääkäri Leena Tuuri kertoo Pisata Oy:n harjoittavan ammatillista eläintenpitoa, joten se on säännöllisen eläinsuojeluvalvonnan piirissä. Tavoitteena on käydä paikalla noin kerran vuodessa.Ilmoituksia paikan toiminnasta tulee aika ajoin.

"Vaikka ilmoituksia tulee ei jokaisesta tehdä erillistä käyntiä. Paikassa tehtiin eläinsuojelutarkastus 4.9. eikä siinä todettu epäkohtia, joiden takia pitäisi ryhtyä kiireellisiin toimenpiteisiin. Jos suuri yleisö haluaa lopettaa paikan toiminnan, se ei riitä syyksi".

Tuuri korostaa viranomaisten toiminnan perustuvan eläinsuojelulakiin. Sosiaalisesta mediasta ja adresseista ei kriteerejä oteta"."Kun siellä on käyty, ei ole huomattu, että jätetään tahallaan koiria näyttämättä. Kaikkialle on päästy".

Tuuri kertoo ymmärtävänsä, että ihmisten on välillä vaikea ymmärtää viranomaisten toimintaa.Tarhassa voi olla hyvinvoivia koiria, mutta ne eivät saa sellaista kohtelua kuin niiltä ihmisiltä, joilla koira on perheenjäsen.

"Perhekoirien omistajilla on eri mittarit ja kriteerit siitä mikä on hyvää koiranpitoa. Jos eläinsuojeluvaatimuksissa ei ole puutteita, eivät viranomaiset ryhdy toimenpiteisiin. Olemme tehneet mitä viranomainen voi tehdä".