Pro Anjalakoti

Hoitaja

/ #18 Entäs ne kotona asuvat!?

15.10.2013 06:44

Anjalakodissa on myös 8 lyhytaikaispaikkaa. Kotona asuville vanhuksille lyhytaikaispaikat voivat olla elintärkeitä. Esim. omaishoitajien vapaapäivät ja lomat voidaan järjestää intervallijaksoilla. Lyhytaikaispaikoistakin on tälläkin hetkellä pulaa, eikä akuutteja intervallipaikkoja tahdo löytyä mistään.
Kotihoidon tehostaminen on täysin toimivana järjestelmänä ihanteellinen. Ajatus siitä, että jokainen saisi asua kotonaan mahdollisimman pitkään, olisi todella hienoa. Mutta sekään ei Kouvolassa toimi vielä niin kuin pitäisi. Lyhytaikaispaikat auttisivat myös tässä tilanteessa, ja tukevat kotona asuvien ihmisten toimintakykyä ja jaksamista, kuten myös omaisten ja omaishoitajien jaksamista.
Onko se siis oikein, että "syrjäkylien" vanhuksia sijoitetaan lyhytaikaispaikoille toiselle puolelle suurkouvolaa? En ole kuullut sanallakaan puhuttavan näistä Anjalakodin intervallipaikoista enkä siitä, mihin nämä "lomajaksoilla" käyvät vanhukset jatkossa pääsevät "lomalle".
Eikö meillä jokaisella pitäisi olla oikeus arvokkaaseen vanhenemiseen ja itsemääräämisoikeus siihen, missä kaupunginosassa haluaa asua?
Omasta ja asiakkaidemme puolesta!