Pro Anjalakoti

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Anjalakoti.


Vieras

#1

09.10.2013 09:03

Tällaisilla toimenpiteillä ei oteta huomioon ollenkaan inhimillisyyttä, vaan ainoastaan raha.
Luin kyselytutkimukset vanhusten mielipiteistä erään tällaisen suuryksikön toiminnasta :
onko teillä ystäviä täällä?
Vanhus 1, nainen
Ei, me ollaan täällä törötetään vain, jos mennee tuonne
istumaan ni ei kukkaan mittään puhu ku me ollaan kaikki
vähän alamaissa olevia ihmisiä, semmosia ettei niistä
semmosta keskusteluseuraa saa.
Vanhus 13, nainen
Ystävät on tärkeä asia, täytyy ystäviä olla, jotta saa nauraa
ja kertoa hyviä juttuja.
Huolenaihe kuultaa pelonomaisena siitä, että omaiset ja ystävät hylkäävät heidät kaupungin vanhainkotiin, eivät pidä yhteyttä yhtä usein kuin ennen, silloin kun vanhukset olivat oman kylän vanhainkodissa, jolloin ystävät ja omaiset kävivät kauppareissun yhteydessä katsomassa vanhuksia.
Yksinäisyydellä on nähty olevan yhteys myös terveyspalvelujen käytön lisääntymiseen hoitokodeissa
Mitkä tapahtumat on teille päivän aikana tärkeitä?
Vanhus 4, nainen
Niitä on niin paljon, --, pääsis ulos –
haastattelussa 100-vuotias vanhus oli kiinnittänyt huomiota siihen, että matot ulkoilevat enemmän kuin vanhukset.
Kun suurissa keskuksissa tehostetaan vanhustenhoitoa, niin hoitajille ei jää aikaa ulkoiluttaa vanhuksia, eikä se suurissa tornitaloissa ole mahdollistakaan. Kylän hoitokoti oli 1-kerroksinen ja siitä oli helppo käydä ulkonakin istumassa omatoimisestikin.
He ovat käyneet läpi sodan ja pula-ajan, ovat rakentaneet isänmaatamme ja eläneet niukasti,
onko tämä kaikki se, mitä tänä päivänä ja tulevaisuudessa on heille tarjolla ?

Vieras

#2

09.10.2013 12:53

Myös hoivaa tarvitsevan ihmisen koti on hyvä olla mahdollisimman kodinomainen ja lähellä omaisia ja tuttuja.

Vieras

#3

09.10.2013 12:56

Miksi sellaiset lopetettaisiin, joita täytyy kuitenkin lisätä. Vanhuusiän ihmisetkin tarvisevat jonkin paikan ollakseen kunnioitettuja ihmisiä, kuten muutkin ihmiset

Vieras

#4

09.10.2013 13:23

Miksi sellaiset lopetettaisiin, joita täytyy kuitenkin lisätä. Vanhuusiän ihmisetkin tarvisevat jonkin paikan ollakseen kunnioitettuja ihmisiä, kuten muutkin ihmiset
Järki käteen!

#5

09.10.2013 17:10

Minne ihmeeseen sijoitettaisiin Anjalakodin vanhukset jos se lakkautettasiin? Kaikialle on pitkät jonot jo valmiiksi, joten ei taas oikein järki päättäjien päitä pakota! Ei vanhuksia pidä kylrätä kauas kotisijoiltaan, läheisessä palveluyksikössä on varmimmin tuttuja ihmisiä!
meillä kaikilla edessä

#6

09.10.2013 17:32

Eikä vanhukset tähän lopu! Lisää tulee kiihtyvällä vauhdilla eikä nykyisetkään paikat ole riittäviä. Aikooko kaupunki tarjota päivittäisen kyydin jotta pääsee elämänkumppaniaan katsomaan? Kotikonnuilla on voitava olla hamaan loppuun, mikään muu ei ole inhimillistä. Anjalakoti on koti monelle.

J.H

#7 Rajansa kaikella

09.10.2013 18:12

Kouvolan väestöennusteen mukaan vanhusten määrä kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina. Mihin nämä nykyiset ja tulevat vanhukset sijoitaan jatkossa, jos tiloja nyt vähennetään suunnitellusti?

Käytännössä nämä tämän päivän teoreettiset säästöt näkyvät muutaman vuoden päästä suurina investointitarpeina ja kuluina. Rahaakin merkittävämpi asia on kuitenkin vanhusten mahdollisuus viettää elämänsä omilla asuin sijoillaan ja omaistensa läheisyydessä. He ovat ikänsä maksaneet veroja turvatakseen oman vanhuutensa yhteiskunnan avustamana, kun omat voimat eivät enää riitä.

Toivottavasti järki ja inhimillisyys vielä voittavat tässä järjettömässä asiassa.
Edes nämä palvelut, kiitos!

#8

09.10.2013 18:14

Anjalastahan onkin jo kaikki muut kunnalliset palvelut viety!! Hammaslääkäri, neuvola, kirjasto, kunnan toimistot .... Enää jäljellä Anjalakoti ja pari pientä päivähoitoyksikköä ja koulu. Josko me saataisiin nämä loput nyt kuitenkin pitää!!!?

Vieras

#9

09.10.2013 18:40

Jos Larikan sukulainen asuisi Anjalakodissa, niin tällainen asia ei olisi edes mahdollista.

Vieras

#10

10.10.2013 04:03

Kaikkea ei pitäisi mitata rahassa,eikö vanhalla ihmisellä ole enään mitään arvoa,minun lapsuudessani vanhoja ihmisiä kunnioitettiin nyt tuntuu kun ne olisivat kaatopaikkakamaa.

Vieras

#11

10.10.2013 08:30

Olen samaa mieltä paikan tärkeydestä ja säilyttämisen tarpeesta. Mutta hei, entäs pidemmällä tähtäimellä? Eikös vanhusten perheiden ja omaisten olisi aika ottaa vähän enemmän vastuuta omista vanhuksistaan? Tämähän on suuremman yhteiskunnallisen ongelman sivuvaikutus. Voisimmeko panostaa itse muutakin kuin rahaa vanhuksiimme? Perhekeskeisyys on täällä ihan hukassa... Kunnatkin ehkä voisivat tukea kotihoitoa enemmän ja paremmin. Syyttäviä sormiahan on aina helppo osoitella, mutta tähän asiaan tarvitaan kaikkien panosta ja yhteisiä perhearvoja korostavia ratkaisuja.

Vieras

#12

10.10.2013 13:40

Yhtäkään toimintakelpoista vanhusten hoidon yksikköä ei tule lakkauttaa entisen Anjalankosken alueella. Meitä iäkkäitä tulee aina vaan lisää ja ei suinkaan kaikki pysty elämänsä loppuun asti asumaan kotonaan, joten hoitopaikkoja pitää löytyä joka ikiselle vanhukselle. Mikä olisi peruste lakkauttaa Anjalakoti?

Vieras

#13 Re:

10.10.2013 16:41

#11: -

Kotihoidon tukeminen on myös hyvä idea, mutta anjalakotikin on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa ja valvontaa... tälläkin hetkellä kodinhoidon piirissä paljon dementoituneita vanhuksia, joiden pitäisi päästä valvottuun ympäristöön ennenkuin esim. Kauppareissu venyy liian pitkäksi... talvi tulee taas ja moni muistisairas asuu kodinhoidon piirissä valmiinajäädyttämään itsensä pihalle...


Vieras

#14 Pakko kommentoida

11.10.2013 08:05

#11: -

Henkilöt,jotka täyttävt "kriteerit",joilla Anjalakotiin tai muihin hoivakoteihin hyväksytään,eivät todellakaan kykene enään asumaan kotona vaikka sukulaiset ja kotihoito kuinka auttaisivat. itse tein usean vuoden ajan kaikkeni,että äitini olisi voinut asua kotona,sitten eräänä päivänä se ei enään ollut mahdolista.Nyt olemme sekä äitini että minä tyytyväisiä turvalliseen Anjalakotiin.


Vieras

#15 Samaa mieltäRe:

11.10.2013 08:15

#2: -

Kun vanhus on lähellä tuttavia ja omaisia, on helppo käydä tervehtimässä ja ulkoiluttamassa omaistaan.


Vieras

#16 Yksi vanhus sinne toinen tänneRe:

11.10.2013 08:30

#5: Järki käteen! -

Kauhistutta tämä mahdollinen jakaminen,yksi vanhus sinne toinen tänne. Vanhus,joka on oppinut tietämään huoneensa,tunnistamaan ystävälliset hoitajat sekä tutut kasvot yhteisissä tiloissa,joutuu uusiin ympyröihin.Oppiiko enään koskaan tuntemaan uusia ihmisiä ja paikkoja. Meneekö yhä syvemmälle dementian syövereihin. Tällaisen lopunko järjestämme ihmisille,jotka tämänkin Anjalan ja Sippolan rakensivat.Me järjestimme Suur-Kouvolan kaikkine sotkuineen.

laitakaupungin asukas

#17 Re: Yksi vanhus sinne toinen tänneRe:

11.10.2013 08:37

#16: - Yksi vanhus sinne toinen tänneRe:

Suur-Kouvola on näyttänyt "suuruutensa", jonka me laitakaupungin asukkaat olemme jo karvaasti saaneet kokea.

Toivotaan että järki alkaisi löytymään jo viimeistään tässä Anjala-kotiasiassa.

Hoitaja

#18 Entäs ne kotona asuvat!?

15.10.2013 06:44

Anjalakodissa on myös 8 lyhytaikaispaikkaa. Kotona asuville vanhuksille lyhytaikaispaikat voivat olla elintärkeitä. Esim. omaishoitajien vapaapäivät ja lomat voidaan järjestää intervallijaksoilla. Lyhytaikaispaikoistakin on tälläkin hetkellä pulaa, eikä akuutteja intervallipaikkoja tahdo löytyä mistään.
Kotihoidon tehostaminen on täysin toimivana järjestelmänä ihanteellinen. Ajatus siitä, että jokainen saisi asua kotonaan mahdollisimman pitkään, olisi todella hienoa. Mutta sekään ei Kouvolassa toimi vielä niin kuin pitäisi. Lyhytaikaispaikat auttisivat myös tässä tilanteessa, ja tukevat kotona asuvien ihmisten toimintakykyä ja jaksamista, kuten myös omaisten ja omaishoitajien jaksamista.
Onko se siis oikein, että "syrjäkylien" vanhuksia sijoitetaan lyhytaikaispaikoille toiselle puolelle suurkouvolaa? En ole kuullut sanallakaan puhuttavan näistä Anjalakodin intervallipaikoista enkä siitä, mihin nämä "lomajaksoilla" käyvät vanhukset jatkossa pääsevät "lomalle".
Eikö meillä jokaisella pitäisi olla oikeus arvokkaaseen vanhenemiseen ja itsemääräämisoikeus siihen, missä kaupunginosassa haluaa asua?
Omasta ja asiakkaidemme puolesta!
Myllykoskelainen, jolla ei ole nettiä

#19 Mistä liikkeistä löytyy Anjalakoti-adressin listoja?

17.10.2013 07:45

Inkeroisissa asioidessani voisin kirjoittaa nimeni adressiin, jos tietäisin, missä liikkeissä niitä on.

Vieras

#20 Re: Mistä liikkeistä löytyy Anjalakoti-adressin listoja?

17.10.2013 18:01

#19: Myllykoskelainen, jolla ei ole nettiä - Mistä liikkeistä löytyy Anjalakoti-adressin listoja?

Löytyy ainakin Erjon kello, kirjasto, K-market, Pelikahvila, Palvelutalo. Myllykoskellakin pitäisi olla ainakin näissä: K-market, Sokos, apteekki, Lehto ja huoltoasema keskustassa (Neste?)


Vieras

#21

21.10.2013 10:40

Hyvän asian puolesta
huolestunut vanhus.
Vieras

#22

25.10.2013 16:45

Erittäin hyvä että ollaan huolestuneita vanhuspalvelusta ja erikoisesti siitä millä päätöksillä vanhuksia ollaan siirtämässä johonkin vasten vanhusten ja vanhusten läheisten ajatusta.
Itse allekirjoitin adressin juuri vanhusten tasapainoisen hoidon säilyttämiseski tutuissa ympäristöissä. Anjalan "vävypoikana" en hyväksy Anjalankotiin kohdistuvaa siirto kampanjaa, toivoen kodin siirron puolesta kamppaileville  sellaista ajattelua, joka ei yksistään pidä taloudellisia näkökantoja tärkeinpänä asiana, jotka kannat ovat usein "väärin" laskettu, eikä haluta nähdä todellista kokonaisuutta.   ps. eikä viranpuolesta tekevien henkilöiden tarvitse saada alati "jotakin näkyvää aikaan" joka näkyvä usein tulee tehtyä hätiköiden saaden aikaan useimmin palvelulle kalleutta niin hoidokeille kuten koko kuntataloudelle.


Vieras

#23

29.10.2013 09:50

Anjalakoti on Anjalankosken väetölle tuttu, turvallinen ja tärkeä paikka, sitä ei missään tapauksessa saa lopettaa. Minunkin äiti ja isä saivat siellä hyvää hoitoa elämänsä loppusuoralla, josta olen ollut kiitollinen.

Vieras

#24 Vesa

10.11.2013 09:15

Suljen adressin tänään 10.11.2013 Kiitos osallistumisesta ja kommenteista. Adressin ja listojen yhteenlaskettu nimien määrä on 4032. KIITOS!