Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Samarius Lasaretilainen

/ #6 Vaihtoehto e-reseptille oltava!

22.10.2013 13:50

.
-Jos lääkärin ATK-kortti hajoaa/lompakko varastetaan, jossa on se Vk-kortti, niin uuden kortin toimitusaika lienee viikkoja, =lääkärin pakkoloma, ellei vaihtoehtoa ole!

-Entäs lääkärit, jotka kirjoittavat kotona lapsilleen/omaisilleen esim. korva-antibioottikuurin?
-TK:hon mentävä, jos siellä oikeudet käyttää atk:ta, tai vaivattava työssäolevia kollegoita, josko ehkä viitsisit..
(Eli jos mökillä ei ole älykännykkää, ja siihen sopivaa kallista ohjelmistoa)..

-Reseptinhän voi nyt kirjoittaa vaikka teepussin kylkeen, kunhan apteekki siitä selvän saa.

-Tänäänkin vanhainkodissa kirjoitin 20 reseptiä, koska ATK-yhteyttä sinne ei ole. Kotona/kotikäynneillä/laitoksissa reseptin kirjoittaminen ei siis onnistu ilman ("myrskyn vuoksi") katkeilevaa sähköverkkoa.

*************
-Potilailla pitäisi olla myös mahdollisuus kieltää kaiken tiedon tallentaminen yhteiseen sähköiseen järjestelmään, koska se voi olla yksilön, siis yksilön; tietoturvauhka, salassapitovelvollisuutta arvostaen!

Yksityisasemilla on ollut valittavissa, haluaako asiakas vain ko. lääkärin näkevän hänen tietonsa, ei siis kaikkien! Vrt. esim Doctorex-ohjelmisto tms.

Yhteinen atk-järjestelmä, joka Apotti- Helsinkikin tulee?, voi olla on tietoturvariski, jos "vaikka" potilas olisikin itse ammatiltaan lääkäri, niin kaikki näkyvät, kuten kaikki, muunkin asiakkaankin tiedot! (Sen estämättä, että se toki tuo apua turhista tutkimuksista.).

_Salassapitovelvollisuus oli jo Hippograteen valassa, joten sitä tulee kunnioittaa, ja yksityiset potilastiedot säilyttää, jakamatta, jos niin asiakas haluaa, ja reseptinkirjoitus oltava mahdollista ilman ATK:ta missä ja milloin vain, jos on lääkärinoikeudet.