VETOOMUS Mankin seisakkeen puolesta

Erkki Maasalo

/ #114

22.10.2013 16:49

Kirkkonummen asukkaiden yhden minuutin (!) nopeamman yhteyden takia uhrataan Mankin pysäkki! Koskahan meidän espoolaisten yhteyksiä parannetaan yhdellä minuutilla? Kirkkonummi on viisas, kun se tahtoo pitää Luoman seisakkeen käytössä. Olen ymmärtänyt, että lisäksi espoolaisten lisäksi Y-juna pitää vielä nopeampana Kirkkonummen asukkaiden raideyhteydet.

Jos kerran tunnissa pysähtyvä juna Mankin seisakkeella on tutkimusten mukaan sata käyttäjää päivässä, miksette kokeile käyttäjämäärää kahdesti tunnissa pysähtyvillä junilla. Saatta olla, että käyttäjämäärä onkin yli 200 matkustajaa vuorokaudessa.

Mankin alueen seisakkeesta on kerätty adresseja aiemminkin. Onkohan VR:n arkistoissa tilastoja pysäkin käytöstä parinkymmenen vuoden ajalta? Tuolloin käyttäjämäärä oli riittävä. Tosin junakin pysähtyi yhtä usein kuin Kauklahdessa(!) Mitä vähemmän pysähdyksiä, sitä vähemmän käyttäjiä tietysti! ( Vrt. junan pysähtymättä käyttäjiä nolla.)

Kiinnostavaa olisi saada tietää Espoon kaupunginvaltuuston ryhmien kannanotot. Eipä ole näkynyt. Ehkä kuusisataa allekirjoittanutta ei hetkauta Espoon kaupunginvaltuuston jäseniä. Olen ymmärtänyt, että Espoon kaupunginvaltuutetut eivät välitä lukea edes tätä palstaa.