Aidon Hietasaaren puolesta

Oulusta oon

/ #19 Palstaviljelijänä 10 vuotta

21.06.2011 16:24

Huvipuisto Hietasaareen! Suunnitelma vaikuttaa hölmöläisen hommalta tai vähintään aprillipilalta.
Perustelut mielipiteelleni:

Kesäisin Nallikarin liikenne on nykyselläänkin niin vilkasta, että palstalle ei tahdo päästä autojonon vuoksi. Mahdollisen huvipuistoliikenteen määrä huomioon ottaen tie jouduttaisiin leventämään tai tekemään saaren kiertävä "liikenneympyrä". Tämä tuhoaisi saaren virkistysarvon luontoarvojen osalta täysin. Tätäkö halutaan???

Huvipuiston ohjelman tarjonta olisi todennäköisesti suunnattu ensisijassa turisteihin. Kaikki palvelut tulisivat maksullisiksi. Kaupungin asukkaan käyttömahdollisuutta Hietasaaren osalta samalla supistettaisiin, tai se supistuisi automaattisesti,  muutoinkin kuin palstaviljelyn osalta. Kaupungin asukkaiden etu tulee mielestäni laittaa etusijalle- ei liikemiesten raha.

Yleensä nuo muotihankkeet tulee ja menee. Kerran tuhottu Hietasaari Jonkun Huvipuiston takia ei palaa entiselleen koskaan. Jos huvipuistoa joku tarttee, se tulee rakentaa liikenneväylien varteen, jossa ei tuhota arvokasta kulttuuriympäristöä. Kiiminkiin suunniteltiin Ideaparkkia, siihen paikkakin oli jo katsottu. Hanke jäi tosin idean asteelle. Vastaavan tyyppinen paikka on sopiva Huvipuistolle.

Toivottavasti jollakin päättäjällä punainen lamppu syttyy ja Hietasaareen suunniteltu hanke tyssätään välittömästi.