Turun Eläinhoitolaa ei saa lopettaa!

Kari Kielo
Turku

/ #8 Quantilla prudentia Aboa regatur

26.05.2008 12:57

Turun Sanomissa 22.5. julkaistussa artikkelissa Petteri Orpo osoitti jälleen kerran mikä on Kokoomuksen taktiikka jo sovittujen asioiden vitkuttelussa. Eläinten hyvinvointikeskus saadaan näyttämään kalliilta sisällyttämällä siihen myös kaupungineläinlääkärin vastaanottotilat ja sitten suunnataan huomio pois itse pääasiasta alkamalla puhua eläinlääkäripalveluiden hankkimisesta ostopalveluina kun eläinlääkärin tilat tulevat niin kalliiksi!

Kaupungineläinlääkärin tiloissa hoidettu päivystys pystyttäisiin varmasti hoitamaan ostopalveluna, mutta tähän asti se on aina kaatunut siihen että Turku ei ole halunnut maksaa riittävää päivystyskorvausta yksityisille eläinlääkäriasemille; onkin outoa että nyt yht'äkkiä sitä halutaan taas "selvittää".

Sitä vastoin löytöeläinten vastaanottotoimintaa ei mitenkään pystytä hoitamaan ostopalveluina siten että nykyinen palvelutaso säilyisi. Toki Turun seudulla toimii useitakin eläinhoitoloita, mutta jokainen toimii liiketaloudellisin periaattein mikä tarkoittaa tässä tapauksessa varsinkin työvoimakustannusten minimoimista. Niillä hinnoilla, joita lain ja asetusten mukaan saa periä löytöeläinten hoidosta, ei yksikään tuntemani alalla toimiva (yksin)yrittäjä ole valmis sitoutumaan usein ympärivuorokautiseen palveluun. Samoin on täysin selvää, että valtakunnankin mittakaavassa lähes ainutlaatuinen luonnonvaraisten eläinten hoito loppuu täysin koska sen vaatimaa osaamista ei yleensä eläinhoitoloiden pitäjillä ole.

Ylipäätään näenkin tämän asian vain yhtenä osana Turun nykyisen kokoomusjohdon yksityistämis- ja ulkoistamispolitiikkaa. Talouden tasapainottamisen nimissä ollaan tällä hetkellä purkamassa jokseenkin kaikkia sellaisia palvelurakenteita, jotka tuovat lisäarvoa juuri sen keski- tai pienituloisen kuntalaisen arkeen. Säästyvillä rahoilla puolestaan joko rakennetaan turhaa infrastruktuuria tai sitten ne käytetään hyvä veli-periaatteella "elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseen".

Tällä adressilla näytti olevan jo lähes 1700 turkulaistakin allekirjoittajaa; toivottavasti nämä 1700 muistavat vielä syksyn kuntavaaleissakin sen, mikä puolue oli estämässä uusien tilojen rakentamista eläinhoitolalle!