puolitetaan kansanedustajien palkat

Wanna-be-Muori-Vuorinen

/ #87 Re: Re:

26.03.2014 15:17

#27: Älytöntä touhua - Re:

Olen ehdottomasti samaa mieltä!

Millaisia säästöjä saataisiinkaan vuositasolla aikaan jos alettaisi pitämään YT-neuvotteluja arkadian mäellä?
Tämä vaikuttaisi myös pitkällä tähtäimellä jos leikkaukset kohdistuisivat myös kansanedustajiin, hallitukseen ja ministereihin avustajineen. Talkoohenkeä täytyy löytyä myös heiltä ketkä sitä kansalaisilta vaativat, esimerkin voima nääs.

Jos 200 ihmisen + heidän avustajiensa joukosta karsittaisiin puolet pois, tasapuolisesti joka saralta tietysti, paljonko säästyisi vuodessa valtion rahaa? Entä paljonko säästyisi jos taksimatkoille laitettaisiin omavastuu-osuus joka olisi jokaisen veijarin korvattava omasta pussistaan? Toki, jos tämä kalikka kalahtaa liikaa, laitetaan se omavastuu-osuus verovähennyskelpoiseksi alv:n osalta.
Entä saataisiinko sillä lisää säästöjä, jos vaatimusta edustuskausien pituudesta täyteen valtioneläke-oikeuteen nostettaisiin, esimerkiksi neljään tai viiteen perättäiseen kauteen?

Pitkällä tähtäimellä jo pelkästään nämä toimet voisivat tuodat suuren säästön, eli käsiksi käytäisiin vain valtion kassan menoihin, kiristämättä verotusta.  Kuka voisi tätä esittää jonkinlaisen laskelman? Ilmaiseksi tietysti.

Valtiojohtohtoisten yritysten ns. isokenkäisten bonuksiin olisi varaa puuttua. Ja ratkaisuhan olisi tunnetusti "väliaikainen".

Ihmettelen vain suuresti sitä, miksei kansa käytä oikeuttaan ilmaista mielipiteensä muuten kuin netissä kirjoittelemalla? Miksei meiltä löytyisi nyt sitä maalaista talkoo-henkeä ja ryhdyttäisi yhdessä tuumin vähän laskeskelemaan maamme päättäjille, mihin suohon he meidät pitkällä aikavälillä oikeasti ovatkaan polkeneet, kaikkine talouskriisi-paketteineen, joista ei ole pienintäkään erää kuulumassa takaisin koskaan.