Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

All the green crap

/ #50 Tuulesta temmataan uskomattomat rahavirrat...

11.05.2014 15:01

Selvitys ja tutkinta olisi tarpeellinen keino pysäyttää liian härski bisnes, ei tuulivoimala ilman tuulivoimaa tuota sähköä. Sitä ei tarvitse selitellä. Lehdet kirjoittivat hyvin moitittavassa sävyssä mm. Valion saamasta maataloustuesta 1.8 milj.euroa. Energiamarkkinaviraston tilastoista laskin yhteen yhden tuuli firman saamat tuet. Tulos: Tuuliwatti Oy (omistajat S-ryhmä ja St1) sai tuotantotukea 1.1-30.9.2013 väliseltä ajalta noin 7,1 miljoonaa euroa. Koko viime vuodelta tuki tulee olemaan yli 10 miljoonaa euroa. Kun vertaa tätä tukisummaa Tuuliwatin tuulivoimaloiden tuottamaan energiaan, päädytään siihen, että viime vuonna Tuuliwatin liikevaihdosta noin 65% oli tätä verovaroista maksettua tukea.
Nyt olisi mielenkiintoista laskea kuinka suuri maa-ala tällä tukien summalla on saatu pilattua. Tuuliwatin tukea saaneet voimala-alueet ovat Olhava, Onkalonperä, Putaankangas, Tahkoluoto ja Tervola.
Energiamarkkinaviraston sivuilta pääsee maksatus päätöksiin SATU-palvelussa. Se on kuitenkin hankala käyttää, koska jokainen tukipäätös pitää käydä yksitellen läpi. Joku innokas lehtimies voisi tietenkin pyytää kunnollista yhteenvetoa maksetuista tuista. Sellainen virasto varmaankin löytyy, vaikka sitä ei jostain syystä ole haluttu verkkoon laittaa. Tämän päivän tekniikalla on helppo saada tuulivoimalan kohtaiset tuotantoluvut ja kulutettu verkkosähkö reaaliaikaisena julkisesti näkyviin. Onhan tuo järjestelmä jo kodeissa käytössä. Silti huijauksiin on mahdollisuus niinkuin jossain saksan maallakin: tahkotaan tuulisähköä dieselgeneraattorilla, se valtion maksama kolminkertainen takuuhinta tekee tuonkin kannattavaksi. Vielä kun haetaan dieselöljy venäjältä -A VOT HARASOO näin ne markkinat toimii..