Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

All the green crap

/ #57 Luvatut tuotantoluvut unelmahöttöä, miksi???...

11.05.2014 17:34

"Fully 85% of the days during the 3 years had a negative-production period. I graphed the results: - - "

Mielenkiintoista, mutta onko tieto luotettavaa, onkin ihan eri asia? Kuulostaa aivan uskomattomalta.

Miksi helvetissä reaaliaikaiset tuulivoiman tuotanto tiedot eivät voi olla julkisia?

Luin saman kohdan kriittisesti ja huolella, ilmeisesti suuret kulutusluvut liittyvät Vestaksen vanhempiin malleihin, uudemmissa malleissa käytetään harvinaisia maametalleja magneettien valmistuksessa, joten niiltä osin magneetit eivät vaadi sähköä kuten edeltäjänsä.
Luotettavuus näissä asioissa voidaan varmistaa vain tarvittavalla mittauksella, eli sähkön kulutus ja tuotanto erilleen.

Tarkistin muitakin asioita ja täsmää, kyllä tämä Väinö on tehnyt huolellista työtä, vrt. seur. taulukko, http://windfarmrealities.org/wp-content/uploads/20... siinä Saksan kapasiteetin käyttöasteeksi ilmoitetaan 18,3 % vuonna 2003 -2007. Vuonna 2012 se oli 17,6 %.

"siinä Saksan kapasiteetin käyttöasteeksi ilmoitetaan 18,3 % vuonna 2003 -2007. Vuonna 2012 se oli 17,6 %."

Lukemien pientä eroa ei kannata hötkyillä tulkitsemaan siten, ettei tuuliturbiinin käyttöaste pienene ikääntymisen funktiona niin paljon kuin aiemmin on mitattu. Lukemien ero johtuu siitä, että on rakennettu runsaasti uutta tuulivoimaa.

Oleellista on huomata käyttöasteiden alhainen taso - ei puhettakaan tuulivoiman jobbareiden mainostamasta 20-25% haarukasta.

Ei tällaisista puliveivaamisista päästä eroon muulla kuin reaaliaikaisella mittaamisen avulla, jossa sitten tuulivoimalan itsensä kuluttama sähkö näkyy erikseen. Seuranta julkiseksi ja internettiin.