Raiskauksille kovempi tuomio!

Menni Lipponen
Riihimäki

/ #138 Pitkät tuomiot ja hoitoa

30.09.2008 18:49

Useissa maissa on kokeiltu ja käytetään kemiallista kastraatiota. Ne joille se on tehty ilman psykoterapiaa, niin heillä halu raiskata ei ole vähentynyt. Joistakin on tullut hyvin vihaisia ja alkaneet tekemään väkivalta rikoksia. Joissakin tapauksissa raiskaaja on ruvennut tappamaan ihmisiä. Eli munien leikkaaminen ei ole ratkaisu. Ajatukset eivät siinä muutu vaan viha kasvaa. Suurta menestystä ei ole ollut myöskään yhdistelmällä kemiallinen kastraatio ja psykoterapia, mutta joukosta löytyy kyllä niitä joille siitä on ollut apua.

Monet sarjamurhaajat aloittavat väkivaltaisilla raiskauksilla ja rohkeammaksi tullessaan tai kun se ei enään riitä siirrytään tappamaan ihmisiä. Tämä on kuitenkin pieni osuus raiskaajista, joilla kyseisiä taipumuksia on. Tämän poikkeuksen toteamiseksi tarvitsemme ammattitaitoisen profiloija/psykiatrin työskentelemään vankiloihin ja psykiatrisiin sairaaloihin, että voisimme ennalta ehkäistä. Harvoin he vain jäävät raiskauksista kiinni, koska he ovat normaalisti hyvin älykkäitä.

Yksi asia, mikä kanssa ärsyttää, on uhrien kohtelu. Monesti hän saa syytöksiä päällensä, että on itse käytöksellään aiheuttanut raiskauksen. Varmasti tuntuu siltä kun raiskattaisiin uudelleen. Tai epäusko, jos läheinen raiskaa, jotkut syyttää valehtelijaksi, ettei oikeasti ole tapahtunut.