ALOITE AMPUMA-ASE MÄÄRÄYKSIIN

Heikki Kahila
Ypäjä

/ #21 ampuminen ei ole tärkeää, on muutakin elämää

03.10.2008 10:27

Suomessa on ollu aseita kautta maailmanhistorian ja kotona niitä on aina pidetty, niinkun leipäveitsiäkin. Vuoden sisällä on tapettu enemmän ihmisiä veitsellä kun pyssyllä, eikä sitä veistäkään kukaan syytä, jos sillä joku tapetaan. Oikein tosin on, että tutkitaan tarkemmin ennen kun lupa myönnetään. Tosin luvattomia aseita on mittaamaton määrä, eikä sellaisen hankkimiseen tarvita montaakaan puhelua. -Minäkin saisin käteeni puolessa tunnissa useita luvattomia aseita, eivätkä ole mitään pieniä "kaxkakkosia" vaan ysimillisiä! Jatimatic -konepistoolin saisin tunnissa! -Pari vuotta takaperin tarvitsin dynamiittia, ja jo kahden puhelun jälkeen sitä löytyi. -Reilun tunnin päästä autoni takakontissa oli 2kiloa mainittua räjähdettä +muutama sähkönalli... -Hinta 20€
Kyllä tässä on muusta kysymys. Lipposen demarihallituksesta lähtien lapsiperheitä on ajettu enemmän ja enemmän ahdinkoon -ja poliittisella yhteiskuntavastuulla on pyyhitty persettä. Eihän se sen pyssyn vika ole, jos sen joku hullu käteensä ottaa. Jos ei pyssyä oo käteensä ottaa sillon kun "päässä naksahtaa", niin sitten heitellään vaikka kivillä. -Tommosella nyrkin kokosella kun tevasee päähän, niin kyllä pakenee henki! -Ei tää maailma tuu paremmax kiristämällä kaikenmaailman sääntöjä, vaan toisistamme huolehtimalla ja oikeanlaisilla tuki- ym. toimilla. -Esimerkiksi jo mainittu lapsiperheiden tukeminen ja muu perheen- ja koulu- ym. ASIALLISTEN toimintojen kunnollinen hoito kuuluu juurikin tähän kategoriaan. Näin on!
Googlettamalla saa parissa minuutissa pomminteko-ohjeita vaikka kuinka paljon. Kuka tahansa kykenee niillä ohjeilla rakentamaan hyvinkin voimakkaan pommin ihan jokakodin kaapeista löytyvistä aineksista.
Tällä "pyssyt pois" -hysterialla saadaan vaan siliteltyä omaa omatuntoaan, ja valtiovallan taholta huomio pois olennaisesta. -Kirjoittelemalla nimensä kaikenmaailman adresseihin jokainen voi rinta rottingilla olla hyvillä mielin, kun on "tehnyt oman osuutensa asiasta". Sellainen on ihminen. Lakaisemalla maton alle sen, joka näkyy katsottaessa ja tuntuu ikävästi jalan alla käveltäesä, voi "puhtain mielin" taas tallustella sillä matolla, jonka alla roska on, eikä se enää tunnu jalkapohjassa.