Ehdoton EI Uudenkaupungin Hyttyskarin tuulivoimalahankkeelle

Pori Peittoo syytä analysoida varoituksena muille

/ #105 Varoituksen ääni kuuroille korville

27.05.2014 17:54

Usein varoituksen ääni vain kantautuu kuuroille korville tai niillä on vain kielteinen vaikutus! Nytkin Suomessa on jo kaavoitettu tuulivoimaloille kymmenkertainen määrä alueita maakunnissa siihen nähden mihin varattu valtion 4 miljardin euron syöttötariffi riittää.

Aluesuunnitteluneuvos Ulla Koski, ympäristöministeriöstä, sanoo, ettei joka maakunnassa välttämättä tarvitse rakentaa tuulivoimaloita ja ne voidaan keskittää maakunnissa muutamiin kohteisiin, jolloin rakentamatonta ympäristöä säästyy mahdollisimman paljon. http://yle.fi/uutiset/ymparistoministerio_kehuu_po...

Nyt on kuitenkin kaikesta sanomisesta huolimatta tuulivoimarakentaminen suuntautunut 9 voimalan sijoittamisiin sinne tänne lähelle teitä, sähkölinjoja ja asutusta. Alle kymmenen voimalaa suositaan sen vuoksi, että silloin ei tarvita yva -menettelyä.

Tällaisia tapauksia löytyy jo useita pitkin Pohjanlahden rannikkoa, Porin Peittoonkorpi esimerkkinä käy myös tällaisesta rakentamisesta, jolle yva -menettely tehtiin jälkikäteen, koska voimaloiden lukumäärä on 12.

Porin Peittoonkorpi antaisi nyt hyvän mahdollisuuden analysoida tätä rakentamista lähemmin, erityisesti kiinnostaisi sähköntuotannon luvut reaaliajassa. Meluvalituksia sieltä (Kellahdesta ja ympäristöstä) on tullut jo satakunta.

http://www.windawareireland.com/wind-energy-scienc... This article cuts to the core issue with wind energy. An excellent read. All our politicians and policy makers should be reading this.