Ilotulitteet kiellettävä yksityishenkilöiltä

Mikko Hakonen
Jämsänkoski

/ #9

11.01.2007 11:08

Fiksut ihmiset ymmärtävät, mutta valitettavasti tämän lajin fiksuja on edelleen melko vähän.

Tähän saakka suurin osa ihmisistä on kiistänyt ilmastonmuutoksen ja pitänyt koko asiaa viherpiipertäjien vouhotuksena. Nykyisin muutos myönnetään yhä laajemmin samoin kuin sekin, että asialle pitäisi tehdä jotakin.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että jotakin pitäisi tehdä, kunhan jotkut muut sen tekisivät, eikä minun tarvitsisi muuttaa mitään tottumuksiani.

Nykylaajuudessaan jokamiehen ilotulitukset aiheuttavat taajamien ilmaan semmoisen saastepiikin, jota liikennekään ei saa koskaan aikaan. Ja aivan turhaan.

Kun otetaan huomioon kaikki muut haittatekijät: tulipalot, vammautumiset, roskaaminen, kemiallinen luonnon saastuttaminen, ihmisten häiritseminen, vahinkojen yhteiskunnalle aiheutuvat kulut, rakkettien valmistukseen kuluva energia, niiden kuljetuskustannukset sekä tuhannet vammautumiset ja kuolemantapaukset vuosittain kiinalaisten alkeellisten rakettipajojen onnettomuuksissa, ollaan sellaisen asian kanssa tekemisissä, jossa yksityinen ihminen päätöksellään voi vaikuttaa todella paljon.

Valitettavasti näitä päätöksiä ei ole näköpiirissä. Päinvastoin, ilman rajoituksia ensi vuodenvaihteessa tullaan näkemään entistä hurjempi räiskintä.

Kommentoi adressia

Facebook