Kannabis lailliseksi

Simo Viitalo
Anjalankoski

/ #886 Pette

30.10.2008 16:44

Laillistaminen ei lisää käyttöä. Hollannissa jossa kannabis on periaatteessa laillista ja jokainen täysi-ikäinen voi sitä Coffee-Shopista ostaa ei ole kannabiksen käyttäjiä sen enempää kuin muissakaan EU-maissa.
Oletetaan kuitenkin huvikseen että laillistus ehkä lisäisikin kannabiksen käyttöä meillä. Eikö se kuitenkin olisi pieni paha jos kovien huumeiden käyttö samanaikaisesti romahtaisi, kuten kävi Hollannissa ?

"Muuttakoon hollantiin jos on pakko poltella niin paljon."

Ei, ei ole ollenkaan pakko polttaa paljon, ei tällä adressilla siihen pyritä. Onhan alkoholikin laillista, mutta ei sitä silti tietääkseni ole pakko juoda paljon ?! Eikä se ole NIIN tärkeä asia, että muualle muuttaisin. Suomi on kotini ja minun elämäni on täällä. Tässä nyt vaan yritetään luoda järkevämpää päihdepolitiikkaa, mistä kaikki voisivat hyötyä ja haitat saataisi minimoitua.

Porttiteoria on jo kauan sitten alas ammuttu, tutkittu väite joka ei pidä paikkaansa. Kannabis ei saa käyttäjäänsä himoitsemaan vahvempia aineita. Ainoat totuuden rippeet jotka tukevat porttiteoriaa ovat nykyinen lainsäädäntö ja sen mukanaan tuomat pimeät markkinat. Jälleen kerran muistutan siitä mitä kävi Hollannissa kun kannabis "laillistettiin" ----> Kovien huumeiden käyttö laski.

Ja se psykoosijuttu mistä jo aiemminkin mainitsin... VOI laukausta henkilöllä jolla on siihen taipumusta, muuten ei. Kannabis ei kuitenkaan aiheuta psykoosia, muistakaamme se selvä ero.

Pilvessä ajaminen. Mielestäni yhtä vakava rike kuin rattijuopumus, en missään nimessä hyväksy, eli siinä olemme täysin samoilla linjoilla. Käsittääkseni (HUOM. mutua) on olemassa sylkitestejä joilla voidaan kuski testata. Pitäisi ottaa selvää minkälainen systeemi Hollannissa on, kertokaa toki joku jos satutte tietämään !

"Arvostakaa enemmän kavereita, rakkautta, perhettä ym. ym. (kuulostipa jeesustelulta..nojoo) ja lopettakaa se polttelu ja turhat hamppumarssit ym."

Kyllä arvostan ja suuresti arvostankin. Ihmisellä, kuten monilla muillakin eläimillä on vaan luontainen tarve ja "pakko" sillon tällöin paeta todellisuutta jonkin nautintoaineen turvin.

Rasistina varmaan tiedätkin, että kannabiksen kieltolaki sai alkunsa rasismista 1900-luvun alussa, ilman mitään sen järkevämpää syytä.