Kannabis lailliseksi

Henry raatikainen
lahti

/ #895 kyllä!

01.11.2008 00:45

Saahan tänne vastustajatkin kommentoida, tottakai. Jos vain perustelisivat väitteensä kunnolla!

Kannabiksen käytöstöstä väitetyt haittavaikutukset ovat kumottu puolueettomassa EU:n rahoittamassa tutkimuksessa, jota on siis myös oma Suomemme rahoittanut.

jos faktat ovat tiedossa ja haittavaikutuksien on todettu olevan muihin päihteisiin verrattuna olemattomat, niin kansalaistemme ja päättäjien tulisi todella katsoa peiliin ja myöntää virheensä, sillä tuhansilta ihmisiltä on viety vapaus päättää tottumuksistaan vahnoihin uskomuksiin vedoten.

Niinkuin tässä keskustelussa on monesti tullut jo kerrattua niin EU - RAPORTTI kertoo:

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. VÄHITEN VAARALLINEN HUUME ON KANNABIS.

- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, KANNABIS ON LISTASSA NELJÄNTENÄ.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. KANNABIS ON TUTKIMUKSEN MUKAAN VÄHITEN RIIPPUVUUTTA AIHEUTTAVA PÄIHDE.

STAKESIN päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä LUOTETTAVINA. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä JOHTUVAT SIITÄ, että kannabis on suuressa osassa maita LAITON, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

- Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.

Tutkimus löytyy osoitteesta:

http://www.emcdda.europa.eu/html.cfm/index53347EN.html

KATSOKAA PEILIIN JA MYÖNTÄKÄÄ VIRHEENNE.