Vetoomus Botnian Kaskisten tehtaan puolesta/Adress för Botnias fabrik i Kaskö

Erkki Nykänen
Kaskinen

/ #1 Metsäliitto, unohtuiko metsänomistajat?

11.11.2008 19:08

Metsänomistajat keräsivät -70 luvulla rahaa ja tulea sellutehdasta varten Kaskisiin. Siitä kertoo kirja "Tahto toi tehtaan".
Nyt on rakennettu kilpaileva tehdas Uruguayhin eugalyptusviljelmien luo minkä seurauksena ollaan sulkemassa yrityksen "pesämunaa" joka on luonut pohjan toimivalle konseptille sellunteossa.
Tehdas on rahoittanut omistajia ja uusia tehtaita muualla Suomessa. Tämän on mahdollistanut Kaskisten kaupungin valmius palvella yritystä kaikin tavoin. Satamaa on rakennettu kaikilla saatavissa olevilla varoilla. Kaupungin velkataakka on tällä hetkellä n. 2600 euroa / asukas.
Esimerkkinä toimii teksitiviesti pienillä kirjaimilla ja "aina valmis" kaupunki asvaltoi satamalenttää hehtaarikaupalla lisäbudjetin avulla.
Kannattava ja taseesta ilmeisesti jo poistettu tahdas ollaan sulkamasta. Edulliset poisto-oikeudet toimivat tässäkin tapauksessa yhteiskuntaa vastaan!

Vetoan Metsäliiton jäseniin, jotta nämä puolustaisivat metsänomistajien etua! Nykyisellä menolla johtajat pelaavat vain itselleen pelimerkkejä.

Tehdas voi hyvin toimia tämän matalasuhtanteen yli ja vielä seuraavankin nousukauden. Siihen mennessä ehditään jo sopeutua tulevaan.