Vetoomus Botnian Kaskisten tehtaan puolesta/Adress för Botnias fabrik i Kaskö

Tommi Lauri
Karijoki

/ #3 Pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuu

13.11.2008 08:22

Pörssiyhtiöiden vuosikertomuksia selaillessa voi nähdä, miten yritykset kilvan esittelevät myönteisiä vaikutuksiaan yhteiskunnalle. Nyt olisi Metsäliitolla ja UPM:lla oikea näytön paikka (todellisesta!) yhteiskuntavastuusta pelastamalla Kaskisille ja sen ympäristökunnille edes jonkinlaista tulevaisuutta jatkamalla tehtaan toimintaa. Rannikko-Suupohjan alue on todellakin sellainen alue Suomessa, jolle viimeinenkin oljenkorsi on enemmän kuin tarpeeseen nälkäkuoleman siirtämiseksi.

Verratkaapa tilannetta, jos väkilukuun suhteutettuna samanlainen työpaikkojen menetys olisi uhkaamassa pääkaupunkiseutua? Tehtaan työpaikkojen lisäksi toiminta työllistää alueella lukuisia pienyrityksiä mm. huollossa sekä materiaalihankinnassa.

Arvoisat Metsäliiton jäsenet ja UPM:n osakkeenomistajat, Te olette yritysten omistajia, ja yritysten johto toimii Teidän palveluksessanne. Huolehtikaa siitä, että Metsäliitto ja UPM olisivat vastuullisia toimijoita ja sijoittamisen arvoisia. Ymmärrämme kaikki varmasti sen, että liiketoiminnan on oltava kannattavaa, oli sitten kyseessä pörssi- tai pienyritys, mutta voimmeko tuloksen tekemisen huumassa unohtaa muun? Minusta ainakin pörssiyhtiöiden kohdalla hyvän yrityksen arvo syntyy kokonaisuudesta, joka on enemmän kuin osiensa summa. Ja onko Kaskisten tehdas oikeasti niin kannattamaton, että sulkeminen olisi välttämätöntä? Maksaa se alasajokin.