100 000 vastaan Itä-Suomen hovioikeus

Seppo Saarela
Helsinki

/ #9 Maarit Tevanlinna-Alvarezile

21.11.2008 16:20

Olen useassa kohtaa samaa mieltä kanssasi, mutta parissa asiassa olen kovin eri linjoilla ja haluaisin kuulla sinulta tarkempia perusteluja seuraaviin kohtiin liittyen:

"Meidan tulee luottaa siihen, mita saamme uutisten muodossa otaksuttavasti puolueettomista tiedotuslahteista kuulla, ja luottaa tiedon oikeellisuuteen."

Kova usko sinulla on iltapäivälehtien journalistisiin arvoihin. Uskotko todellakin, että jos vaakakupeissa on uutisen kiinnostavuus/myyvyys ja toisaalla tasapuolinen/puolueeton uutisointi, niin jälkimmäinen kuppi olisi painavampi?

"Tallaisilla kommenteilla jotkut tahtovat mitatoida ja vesittaa seka johdattaa aiheen toisaalle siita, mika on ilmiselva totuus: lakeja sovelletaan oikeusasteissa hyvin lepsusti mita tulee seksuaalirikoksiin."

Minusta taas tuntuu siltä, että tällaisella adressilla pikemminkin johdatetaan keskustelua väärään suuntaan. Kuten itsekin tuossa toteat, niin ongelmana on se, että lakeja sovelletaan OIKEUSASTEISSA hyvin lepsusti seksuaalirikosten osalta. Tässä asiassa Itä-Suomen hovi ei ole sen parempi tai pahempi kuin muutkaan oikeusasteet. Miksi siis poimitaan yksittäinen kohde, vaikka todellinen taistelutanner olisi muualla?