Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Torstai 14.8.2014 klo 06.00

/ #124 Mika Niikolta rajuja syytöksiä demareille: "Kuin natsi-Saksasta"

15.08.2014 09:14

#89: Teemu Luukka - Sdp:n Backman: Israel on pian saatava kuriin 

 Mika Niikolta rajuja syytöksiä demareille: "Kuin natsi-Saksasta"

Perussuomalaisten kansanedustaja hämmästelee demaripomojen Israel-kannanottoja.

Mika Niikon mukaan lapsiuhrien suuri määrä Gazassa johtuu Hamasin häikäilemättömyydestä. – Hamas on käskenyt siviilejä pysymään taloissa, jotka Israel on ilmoittanut tuhoavansa.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin katsoo, että ”ainoa tapa rakentaa kestävää rauhaa on turvata sekä israelilaisille että palestiinalaisille suvereeni oikeus omaan alueeseen ja valtioon”.

- Pakotevihjaukset ovat kuin toistoa natsi-Saksan alkuvuosilta, jolloin antisemitismi alkoi israelilaiskauppojen boikoteilla, kansanedustaja Mika Niikko (ps) näkee.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi puolueen kesäkokouksessa Lappeenrannassa, että Suomen Israel-asekauppa pitäisi jäädyttää protestina Israelin toiminnalle Gazassa.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin puolestaan vaatii, että siirtokunta-alueilta Suomeen toimitetut tuotteet laitetaan välittömästi boikottiin.

- Nyt tarvitaan kansainvälistä painostusta EU:lta ja USA:lta, jotta Israel on valmis vetäytymään siirtokunnista, Marin painottaa ja sanoo tukevansa kahden valtion ratkaisua.

Niikon mukaan Hamasin johtamaa Palestiinaa ei voida tunnustaa valtioksi.

- Demarit kylvävät juutalaisvastaisuutta Gazan kriisin varjolla, Niikko syyttää.

Alkossa myytävä Yarden Pinot Noir on tuotettu Katzrin-nimisessä siirtokunnassa, mutta sitä markkinoidaan israelilaisena tuotteena.