Ilotulitteet pois vapaakaupasta

vp kuntola
rovaniemi

/ #18 Ilotulitteet tuskin on mailman loppu tässä mailmassa.........

06.12.2008 21:37

Ensinäki, kun puhutte, että ilotulitteet aiheuttavat vahinkoa, se ei todellakaan ole ilotulitteen vika, ellei siinä ole valmistusvirhe. Vika on käyttäjissä! Kyllähän sitä tulipaloja syttyy ja silmiä särkyy, ku ei lueta ohjeita, ja räiskytellään toisia joillaki Roomalaisilla kynttilöillä, eikä muutenkaan ajatella, miten niitä pommeja sytytellään ja jäädään ihmettelemään tai sytyttämään toista rakettia siihen parin metrin päähän.

Ja vielä, ku väitätte, että ne roskittaa luontoa, ja täyttää taivaan savulla ja ruudin hajulla. Mitä tekee ydinvoimalat ja tehtaat?? Menkääpä vaikka Kemiin tai Tornioon, niin siellä haisee selluoosa ja torniossa olut-tehdas aiheuttaa oikein kunnon tuoksut lähimaille. Senkö te yliherkät nipottajat sitten hyväksytte?

Uudenvuoden raketit on yksi tärkeä elementti uudenvuoden juhlasta, ja tekee siitä vuoden huipennuksen. Eikä joku kaupungin max. 10 min kestävä näytös tuo iloa juuri nimeksikään niille, jotka todella pitävät ilotulituksista. Jos raketit kiellettäis, uusivuosi ois samantien vuoden surkein juhla. Mitä muuta voitte tehä ulkona 31.12., 40*c pakkasessa, muuta ku ammutte raketteja? Tai sit sisällä, ku uudenvuodenjuhla olis yhtä tylsä, ku esim joku pyhämiestenpäivä...

Hylsyksi tämmönen adressi...!!!