Sysmän koulukeskuksen rakentaminen

Olen sysmäläinen

/ #2 Kuunnelkaa käyttäjiä

24.08.2014 20:44

Toivoisin todella, että päättäjät kuulisivat käyttäjiä eli opettajia, oppilaita ja vanhempia asiassa. Heidät on nyt sivuutettu kokonaan. Heitähän asia eniten koskee.

Onko syytä tunkea koulu ahtaaseen koloon yläasteen pihaan, kun tilaa on paljon 200 m päässä Väihkylässä. Onko syytä ostaa kiinteistö, joka sitten puretaan ja rakentaa sille parkkipaikka, joka on jo olemassa. Peruste Kahvimyllyn koulukäytölle ei ole riittävä näiden muiden siitä aiheutuvien toimenpiteiden takia, ei siis maksa vaivaa. Tulee varmasti vähintään yhtä kalliiksi kuin Kahvimyllyssä olevien luokkatilojen sijoittaminen uuden koulun katon alle. Eikä varmuutta Kahvimyllyn ilmaongelmien poistumisesta ole, niinhän Väihkylänkin ongelmien ajateltiin poistuvan, kun "mopataan ja säädetään". Kahvimyllyä voisi käyttää muuhun vähemmän päätoimiseen toimintaan, kirjastoksi tai järjestökäyttöön tms. Tai käyttää Kahvimyllyä esim. valinnaisiin aineisiin, mikäli se saadaan terveeksi. Siinä ei pieni etäisyys pääkoulusta haittaa, kun siirtymä on vain 5 minuuttia.

Rakennetaan uusi koulu tyhjälle Väihkylän kentälle, jolloin saadaan myös jatkossa isot välituntipihat, joihin on hiljattain satsattu 160.000 €. Silloin koulun vieressä olevat luistelukenttä ja hiihtomaastot olisivat myös helposti käytettävissä. Välituntiliikunta on lapsille erittäin tärkeää, päivän aikana tulee 1-2 tuntia liikuntaa, johon hyvät välineet aktivoivat. Pienet pihat passivoivat.

On selvää, että uusi terve koulu tarvitaan ja päätöksiä tulee tehdä ripeästi, mutta parin viikon lisäaika ei projektia varmasti liikaa hidasta. Väkisin runnotut päätökset, joissa sivuutetaan käyttäjät, ovat lyhytnäköistä ja huonoa hallintoa.