Ylöjärven Haaviston matkapuhelintukiaseman vastustus

muutto edessä?

/ #11 Matkapuhelinverkon tukiasemien yhteys sairauksiin

01.11.2014 21:14

Lähde Uusi Suomi/Teemu J. Kammonen 25.7.2011


"Tutkijoiden mukaan alle 500 metrin päässä tukiasemista asuvilla on noin seitsenkertainen kuolleisuus syöpäkasvaimiin kuin verrokkiryhmällä.
Brasilialaistutkimus on tilastollinen tutkimus, joka toteutettiin vuosien 1996 ja 2006 välillä.
Tutkijat vertasivat keskenään Minas Geraisin osavaltiossa terveystietojen todettuja syöpäkasvaimia, paikallisen teleoperaattorin tukiasemien sijaintia ja kunnallisia osoitetietoja.
Kävi ilmi, että alle 500 metrin päässä matkapuhelinverkon tukiasemista asuvalla väestöllä kuolleisuus syöpäkasvaimiin oli noin 35 henkeä 10 000 asukasta kohden.
Kauempana asuvilla kuolleisuus oli suurimmillaankin vain noin 5 henkeä 10 000 asukasta kohden.
Kaikissa tutkimuskohteissa tukiasemien lähettämä radiosäteily oli alle Brasilian lain määräämän ja kansainvälisten standardien.
Tutkijat totesivat vielä, että lähinnä mastoja asuvat sairastuivat todennäköisimmin kuolettavaan syöpäkasvaimeen. Tutkimuksen epäkohta oli se, ettei se mitannut väestön varsinaista altistumista tukiasemien säteilylle, vaan yhteys on tilastollinen."
-Parikymmentä vuotta sitten tupakan ja keuhkosyövän yhteys oli tupakkatehtaiden mukaan 'vain' tilastollinen.
Tyypillisimmät radiotaajuisen säteilyn aiheuttamat ongelmat: Uniongelmat, masennus, aivotoiminnan häiriöt, lihaskivut, infektiot, iho-ongelmat, sydänongelmat, näkö- ja kuulohäiriöt.
Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut radiotaajuisen säteilyn mahdollisesti karsinogeeniseksi.
4G verkko käyttää kustannussyistä puiden yms. rakenteiden, myös ihmiskehon läpäisevää 800 MHz:n matalaa pulssimaista taajuutta.
Israelin terveysministeri ei salli 4G:n käyttöönottoa ennen terveysvaikutusten selvittämistä.