Ylöjärven Haaviston matkapuhelintukiaseman vastustus


Vieras

#1

25.10.2014 06:22

Ei mastosta mitään vaaraa ole,käyttäväthän lapset itsekin kännyköitä,onhan parempi kuuluvuus,ei tarvitse huutaa.

Ylöjärveläinen

#2 Asiaan tutustunut sairaanhoitaja (adressin laatija)

25.10.2014 07:44

Hei edellinen kommentoija! Ettekö ole lainkaan kiinnostunut lasten terveydestä? Lasten elimistö on vasta kehittymässä ja heidän päänsä luut ovat aikuisia ohuemmat, joten he ovat erityisen herkkiä säteilylle. Aikuisten pitäisi myös huolehtia ja ohjata lastensa kännyköiden käytöä. Nimenomaan varoitetaan, etteivät lapset käyttäisi kännykkää tarpeettomasti eli vain ns. hätätapauksissa. Myös aikuisia varoitetaan puhumasta pitkään kännykkä korvalla. Voisitte tutustua asiantuntijoiden julkaisemiin artikkeleihin ja jos kiinnostusta riittäisi, jota suuresti epäilen, niin voisitte käydä myöskin kuuntelemassa asian tiimoilta pidettyjä ja pidettäviä luentoja, joita pidetään myös lääketieteen opiskelijoille eli heidät saatetaan tietoisiksi sekä matkapuhelinten että matkapuhelintukiasemien vaaroista. Herätäänkö Suomessa vasta liian myöhään toisin kuin useassa muussa maassa tiedostamaan säteilyn vaarat? Eikö teistäkin tupakka ole tästä hyvänä esimerkkinä?


Vieras

#3

25.10.2014 20:11

Aamulehdessä oli joku päivä sitten asiasta juttua, jossa luki jotenkin näin, että vaikka vaarat tiedetään, niin matkapuhelintukiasemia rakennetaan liian lähelle asutusta.
Varovainen

#4

26.10.2014 13:01

Tukiasemat ovat nimenomaan pahempia kuin varsinainen kännykän/tietokoneen käyttö. Tästä on todellakin saatavilla tietoa, ja paljon, mutta ihmiset uskovat ainakin Suomessa niin sokeasti yritysten/päättäjien sanomisiin että ei välitetä.. ikävä kyllä. 

mummu

#5

28.10.2014 17:53

Sähkömagneettista säteilya tutkineet kehottavat noudattamaan varovaisuusperiaatetta sekä matkapuhelinten että muun langattoman teknologian käytösä kunnes saadaan lisää tutkimustuloksia. Maailman terveysjärjestön syöpäjärjestö IARC on jo vuonna 2011 kehottanut välttämään radiotaajuista säteilyä, koska sille altistumiseen liittyy terveysriski. Erityisesti lapsia tulisi suojella.

Tiina Kallioinen

#6 Re: Tukiaseman säteily on haitallista terveydelle

28.10.2014 18:28

#1: -  

Kannattaa lukea lisää toisesta adressista, jossa myös käsitellään tukiasemia tai www.sateilykontrolli.fi, www.sahkoailmassa.fi

http://www.adressit.com/tukiasemat_julkiseen_tietoon


Vieras

#7

28.10.2014 19:00

Tämä on hyvä alku! Tukiasemia on asennettu Suomessa aivan minne sattuu. Asuinalueiden säteilyerot ovat huomattavat. Muualla maailmassa asiaan suhtaudutaan jo aivan toisella varovaisuudella. Ehkä Suomi seuraa perässä, kun yhä lisääntyvät sairastumiset ja oireilut tajutaan lopulta yhdistää mikroaaltosäteilyyn. Onneksi asiasta on jo alettu uutisoida. Kiitos Aamulehti, kiitos Satakunnan Kansa.


Vieras

#8

28.10.2014 19:03

Fiksua toimintaa! Tätä hienoa toimintaa pitäisi saada maan laajuisesti toteutettua.
Ihmettelen

#9 Re: Re: Tukiaseman säteily on haitallista terveydelle

31.10.2014 20:01

#6: Tiina Kallioinen - Re: Tukiaseman säteily on haitallista terveydelle 

 Eikö niille tukiasemille nyt millään löydy paikkoja, jotka ovat ihmisille vaarattomampia. Ainakin tilaa pitäisi olla.

äiti

#10

01.11.2014 18:07

Valtiovallan tulisi suojella kansalaisiaan mikroaaltoiselta säteilyltä, eikä jättää sitä kansalaisten velvoitteeksi. Ei tule tuijottaa pelkästään markkinavoimia, vaan ymmärtää tuleva lasku sairastumisista. Näitä neurologisia sairauksia ja aivosyöpiä tuntuu olevan pilvin pimein. Kannattaa miettiä johtuisiko esim. huimaus, pahoinvointi, päänsärky tms., väsymys, näön huonontuminen ja oudot oireet langattomista verkoista? Näitä ovat kännykät, tietokoneet, gsm-lankapuhelimet, optiset palovaroittimet, venetutkat, koirien tutkapannat, radiopuhelimet, riistakamerat, mokkulat... Nämä laitteet kannattaa sammuttaa tai pistää lento-toiminnolle ainakin nukkuessa. Laitteet pitäis olla langallisia ja kaapeliverkossa. Niitä pitäis rajoittaa, eikä säteilyttää ihmisiä. Esim.onko metsien keilakuvaus laserilla lentokoneesta turvallista (silmät)? Eritoten pelottaa mitä sähkömagneettinen säteily eri laitteista aiheuttaa sikiöille ja lapsille? Lääkkeitä ei päästetä markkinoille ilman tarkkaa tutkimustyötä. Kuinka säteilevät laser-laitteet ja langattomat laitteet saa olla markkinoilla vapaasti ilman VAROITUKSIA ja ilman tutkimustyötä? Kuka kantaa vastuun seurauksista terveydelle ja maksaa korvaukset työkyvyttömyyksistä? Tukiasemat ei voi olla vaarattomia! Entä lautasantennit? Tavalliset radioaallot kulkee parin kilometrin korkeudessa pitkäaaltoisina, mutta mikrosäteily keskellämme, huhhuh!

muutto edessä?

#11 Matkapuhelinverkon tukiasemien yhteys sairauksiin

01.11.2014 21:14

Lähde Uusi Suomi/Teemu J. Kammonen 25.7.2011


"Tutkijoiden mukaan alle 500 metrin päässä tukiasemista asuvilla on noin seitsenkertainen kuolleisuus syöpäkasvaimiin kuin verrokkiryhmällä.
Brasilialaistutkimus on tilastollinen tutkimus, joka toteutettiin vuosien 1996 ja 2006 välillä.
Tutkijat vertasivat keskenään Minas Geraisin osavaltiossa terveystietojen todettuja syöpäkasvaimia, paikallisen teleoperaattorin tukiasemien sijaintia ja kunnallisia osoitetietoja.
Kävi ilmi, että alle 500 metrin päässä matkapuhelinverkon tukiasemista asuvalla väestöllä kuolleisuus syöpäkasvaimiin oli noin 35 henkeä 10 000 asukasta kohden.
Kauempana asuvilla kuolleisuus oli suurimmillaankin vain noin 5 henkeä 10 000 asukasta kohden.
Kaikissa tutkimuskohteissa tukiasemien lähettämä radiosäteily oli alle Brasilian lain määräämän ja kansainvälisten standardien.
Tutkijat totesivat vielä, että lähinnä mastoja asuvat sairastuivat todennäköisimmin kuolettavaan syöpäkasvaimeen. Tutkimuksen epäkohta oli se, ettei se mitannut väestön varsinaista altistumista tukiasemien säteilylle, vaan yhteys on tilastollinen."
-Parikymmentä vuotta sitten tupakan ja keuhkosyövän yhteys oli tupakkatehtaiden mukaan 'vain' tilastollinen.
Tyypillisimmät radiotaajuisen säteilyn aiheuttamat ongelmat: Uniongelmat, masennus, aivotoiminnan häiriöt, lihaskivut, infektiot, iho-ongelmat, sydänongelmat, näkö- ja kuulohäiriöt.
Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut radiotaajuisen säteilyn mahdollisesti karsinogeeniseksi.
4G verkko käyttää kustannussyistä puiden yms. rakenteiden, myös ihmiskehon läpäisevää 800 MHz:n matalaa pulssimaista taajuutta.
Israelin terveysministeri ei salli 4G:n käyttöönottoa ennen terveysvaikutusten selvittämistä.

Ihmisoikeudet ja varovaisuusperiaate takaisin

#12 Säteilyasema

02.11.2014 21:20

Nimi tukiasema on täysin harhaanjohtava. Vaihdetaan se säteilyasemaksi !

Monissa kodeissakin ja kouluissa, virastoissa, kirjastoissa, työpaikoilla... tykittävät WLAN-säteilyasemat ovat tutkimuksissa aiheuttaneet biologisia muutoksia sammakoille, rotille, tomaateille, munginiduille ja vihanneskrasseille.

Monet WLANit kuormittavat ympäristöä 24/7, kaiken aikaa. Ajatelkaa, mikä turhaakin turhempi sähkönkulutus, ja sähkön ympärille aina muodostuva säteilykehä!

Tuhoammeko itsemme ja ekosysteemin sähköllä ja säteilyllä? Rooman valtakunnan tuhoutumiseen vaikutti aikoinaan lyijystä rakennettu vesijohto. Meille sähkö ja säteilyllä toimiva langaton teknologia on nyt tehty yhtä tärkeiksi kuin vesi, mutta säteilyn haitat kohdistuvat laajempiin ilmiöihin kuin lyijy roomalaisiin ja ympäristöön siellä.

Mitä, jos itse kukin kieltäytyisimme terveydelle ja ekosysteemille vakavaa vaaraa aiheuttavista härpäkkeistä ?

Eihän se kai ole ihan pakko?

 

 

antenni

#13 häiriöitä myös televisiolähetyksiin

04.11.2014 14:50

Te haavistolaiset, jotka ette säteilyn vaaroista piittaa, voisitte ottaa huomioon myös sen, että suunniteltuun paikkaan rakennettuna tukiasema aiheuttaa häiriöitä televisiolähetyksiin niissä antennitalouksissa, joissa antenni on suunnattu Teiskoon.


Vieras

#14

08.11.2014 12:17

Ylöjärvellä kyseisen paikan läheisyydessä, kaukana asuinrakennuksista ja vapaa-ajan rakennelmista olisi runsaasti tilaa ja jopa jo luonnollisia korkeita paikkoja joilla kyseinen lähetin saisi lisää kattavuutta.

Vieras

#15

09.11.2014 07:46

sonera saa viedä mastonsa muualle. en helua katsella sitä mastoa olkariikkunasta-
Ihmettelen

#16 Että on vaikea tämä ymmärrys

09.11.2014 08:04

Eikö tosiaan tässä isossa maassa ole muualla tilaa rutkasti rakentaa niitä mastoja ?

Lupa varmastai heruu hiukan kauenpaakin, ettei ihmisten tarvitse pelätä.

 

Foliohattu

#17 Sinäänsä

12.11.2014 08:16

En ota kantaa onko kännyköiden/mastojen vaaarat minkälaisia

Tossa 100 metrin päässä on masto ja kuuluvuudet perxxxtä

Et en oikeen tajua täytyyk niit joka paikkaan rakentaa. Tai jos ni kait niit parempia paikkojaki
noin esteettisestiki

joka niemen notkoon...

#18 Jatkoa edelliseen

12.11.2014 14:53

Tukiasemia on lähistöllä mm. Koivumäentien ja Ristimäentien risteyksessä, Moisiolla, Kaurasmäessä, taksikopilla musiikkiopiston lähellä, Pappilanniemessä ja rautatien varressa lähellä Vaasantien ja rautatien alikulkua, joihin jokaiseen on matkaa noin kilometri. Pylvääseen sijoitetun tukiaseman vaikutusalue on STUK:n julkaisun 2014 mukaan kilometristä useaan kilometriin. Missä mättää?

isoäiti

#19 Säteilytys

24.11.2014 07:03

Päättäjien eläessä teknologian huumassa Suomessa ollaan hiljaa mikroaaltoteknologioista, vaikka lapsia säteilytetään entistä enemmän. Täällä viranomaisten ja päättäjien kanta on täysin toinen kuin monissa muissa maissa. Kustannukset ovat jo nyt korkeat saati tulevaisuudessa. Siksi lasten kuormitusta tulisikin kaikin tavoin keventää.

Jorma Koskinen

#20 Rattaat väärässä järjestyksessä?

28.11.2014 19:40

Ette näköjään ymmärrä mitään eroa ionisoivan ja ionisoimattoman säteilyn välillä.

Suosittelisin tutustumista fysiikan ja fysiologian perusteisiin.

Pelkkä kirjoitustaito ja pääsy internetiin ei tarkoita sitä, että kirjoittaja ymmärtäisi yhtään mitään yhtään mistään.

Maston juurelta

#21 Hörhöt!

28.11.2014 20:14

Radiotaajuuksien vaikutusta ihmiskehoon on tutkittu niin kauan kuin niiden olemassaolosta on tiedetty. Ainoat haittavaikutukset tulevat niiden lämmitävän vaikutuksen myötä, johon tarvitaan aivan eri teholuokat kuin mitä näissä pienitehoisissa matkapuhelinverkon tukiasemissa ja päätelaitteissa käytetään.  Kannattaa lukea ihan ajatuksen kanssa seuraava julkaisu: http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/kirjasarja/fi_FI/kirjasarja6/

Nämä ovat vakavia asioita, ja niiden kanssa asioidessa olisi syytä pitäytyä tieteellisissä faktoissa, eikä heittäytyä uskomusten tuottaman massahysterian pauloihin.

Jos adressin allekirjoittajat haluavat jollain tapaa parantaa kansanterveyttä, kannattaa lopettaa tupakanpoltto ja alkoholin käyttö. Sillä saataisiin kiistattomia positiivisia tuloksia kanstanterveyden ja -talouden kannalta. Jos lapsia haluaa suojella vielä lisää, ne kannattaa pitää kahdeksanteentoista ikävuoteen asti sisätiloissa auringonvalolta suojattuna. Auringosta nimittäin tulee, toisin kuin kännykkämaston kapeakaistainen ei-ioinisoiva sähkömagneetinen säteily, säteilyä koko spektrin täydeltä noin 1300 wattia neliömetrille.

Laskekaapas allekirjoittajat, minkä kokoiselle pinta-alalle täytyy kännykän tai tukiaseman teho kohdistaa, että saataisiin edes auringon säteilytehoa vastaava tehotiheys.

T A P S A

#22 Re: Hörhöt!

29.11.2014 08:10

#21: Maston juurelta - Hörhöt! 

 STUK puhuu pas kaa, samoin päättäjämme. Toimivuuden varmistamiseksi maston tulisi sijaita etäällä asutuksesta jotta suuntaus ja peitto olisi hyvä laitteisin. Mitä tiheämpi taajuusaalto, sen lyhyempi kantama ja sitä vaarallisempi säteilyaltistus. 4G verkon kantama muutamia kilometrejä. Tällöin linkkimastoja ja antenneja n. 5km etäisyydellä toisistaan riippuen käyttäjien määrästä.

Floralyx

#23 Tapsa puhuu itse

29.11.2014 15:28

Maston pitäisi olla lähellä käyttäjiä, jotta kännykät voivat käyttää pientä tehoa.

Tehotiheys putoaa etäisyyden kuutiossa. Eli jos kännykkä lähettää metrin päässä, se vastaa vaikutuksiltaan tukiaseman lähetystä samalla teholla 100 metrin päästä. Jokaisella tarhan tädillä ja suurimmalla osalla lapsistakin on kännykkä taskussa eikä suinkaan metrin päässä.

On hirvittävää, kuinka iltapäivälehdistä tietonsa poimineet näennäisasiantuntijat johdattelevat asioista huonosti perillä olevia ihmisiä hysteerisellä propagandallaan.

Lukenut

#24 Re: Rattaat väärässä järjestyksessä?

29.11.2014 17:45

#20: Jorma Koskinen - Rattaat väärässä järjestyksessä? 

Tekö katsotte olevanne säteilyn asiantuntija? Kertoisitteko muillekin koulutuksenne ja älykkyysosamääränne!

Oireita saanut

#25 Re: Hörhöt!

29.11.2014 19:07

#21: Maston juurelta - Hörhöt! 

On tunnettu tosiasia, että lääkärit ja tutkijat, jotka uskaltavat esittää todettua ja todistettua faktaa matkapuhelinten ja tukiasemien vaaroista terveydelle vaiennetaan oman edun nimissä Stukin ja operaattoreiden toimesta. Osa lääkäreistä pelkää myös työpaikkansa puolesta.

Yksi maailman suurimmista vakuutusyhtiöistä vakuutusjätti Swiss Re luokittelee sähkömagneettiset kentät korkeimpaan seurattavaan riskiluokkaan. Heidän luokituksensa koskee sekä radiotaajuista säteilyä (RF), että matalataajuisia sähkö-ja magneettikenttiä (ELF). He nostavat esille mm. EU-ennakkotapauksen, jossa työntekijälle korvattiin kännykän aiheuttama kasvain. Myös Turussa jouduttiin kerrostalon katolta purkamaan antenni sen säteilyn aiheutettua samassa talossa olevan rouvan sydämentahdistimen hajoamisen useampaan kertaan. Tiedoksi myös, että useassa Euroopan maassa on tukiasemien tehoja vähennetty toisin kuin Suomessa, jossa niitä lisätään. Tukiasemia on myöskin purettu niiden aiheuttaman liiallisen säteilyn vuoksi.

Oletteko Te mahdollisesti Stukin tai muiden operaattoreiden palveluksessa vai kenties heidän laitteidensa myyjä tai fani? Moni itseni ohella on saanut näistä mainitsemistanne "pienitehoisista" tukiasemista ja päätelaitteista oireita kuten mm. kovan pään kuumotuksen, korvien tinnituksen sekä lukkiutumisen. Että näin.

P.S. Stukin julkaisut sekä määräykset on luettu. Oletteko itse mahtaneet lukea sieltä myös lasten kännykän käyttöä koskevan ohjeistuksen? Lisähuomautuksena voinen mainita, etten tupakoi enkä käytä alkoholia, jos se Teitä kiinnostaa.