Ylöjärven Haaviston matkapuhelintukiaseman vastustus

Maston juurelta

/ #21 Hörhöt!

28.11.2014 20:14

Radiotaajuuksien vaikutusta ihmiskehoon on tutkittu niin kauan kuin niiden olemassaolosta on tiedetty. Ainoat haittavaikutukset tulevat niiden lämmitävän vaikutuksen myötä, johon tarvitaan aivan eri teholuokat kuin mitä näissä pienitehoisissa matkapuhelinverkon tukiasemissa ja päätelaitteissa käytetään.  Kannattaa lukea ihan ajatuksen kanssa seuraava julkaisu: http://www.stuk.fi/julkaisut_maaraykset/kirjasarja/fi_FI/kirjasarja6/

Nämä ovat vakavia asioita, ja niiden kanssa asioidessa olisi syytä pitäytyä tieteellisissä faktoissa, eikä heittäytyä uskomusten tuottaman massahysterian pauloihin.

Jos adressin allekirjoittajat haluavat jollain tapaa parantaa kansanterveyttä, kannattaa lopettaa tupakanpoltto ja alkoholin käyttö. Sillä saataisiin kiistattomia positiivisia tuloksia kanstanterveyden ja -talouden kannalta. Jos lapsia haluaa suojella vielä lisää, ne kannattaa pitää kahdeksanteentoista ikävuoteen asti sisätiloissa auringonvalolta suojattuna. Auringosta nimittäin tulee, toisin kuin kännykkämaston kapeakaistainen ei-ioinisoiva sähkömagneetinen säteily, säteilyä koko spektrin täydeltä noin 1300 wattia neliömetrille.

Laskekaapas allekirjoittajat, minkä kokoiselle pinta-alalle täytyy kännykän tai tukiaseman teho kohdistaa, että saataisiin edes auringon säteilytehoa vastaava tehotiheys.