Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Rauno Viljanen
Helsinki

/ #131 Aseiden totaalikiellon vastustaminen

21.01.2009 23:06

Jos ja kun joku tekee aseen avulla murhia kuten taannoiset kouluammunnat, syy ei ole aseissa vaan tappajan omassa päässä. Jos joku saa päähänsä tappaa jonkun/joitakin, niin syy on esimerkiksi mielenhäiriössä. Ase ei ole vaarallinen, mutta mielisairas, häiriintynyt ihminen on. Ampuma-ase on työkalu jota voi käyttää _tahtonsa_ mukaan. Jos joku haluaa tappaa, niin hän valitsee sellaiset keinot jotka ovat hänen käytettävissään. Hirvittävin tappoväline koulussa voi olla pommi. Pienessä luokassa pienikin pommi tekisi täystuhoa. Se kaikkein vaarallisin ase on siis häiriintyneen ihmisen oma tahto.

Sensijaan henkilöiltä joilla on rikostaustaa, tulisi kyllä evätä aseen saaminen. Sekään ei välttämättä takaa mitään, sillä itseänikin vastaan on käyty kadulla kahteenkin kertaan puukko kädessä. Toinen heistä oli päässyt vankilasta vapaaksi samana aamuna. Pitkään ei ehtinyt olla vapaana.

Kaupoissa on myytävänä pistimiä ja jalkajousia. Niitä on käytetty enenevissä määrin tappoaseina. Ainakin pistimet voitaisiin kieltää kokonaan, koska niitä ei voi käyttää juuri muuhun kuin toista ihmistä vastaan.
Samalla perusteella ei tulisi antaa aselupaa pienille taskuaseille jotka eivät kelpaa tarkkuusammuntaan.

Urheiluampujat ovat myös suuri voimavara jos maatamme joudutaan puolustamaan.
Käsiaseiden täyskielto rappeuttaisi varsin vahvasti maamme puolustamista. Kukaan ei voi oppia viikossa ampumaan jos äkkiä tulisi siihen tarve.

Kommentoi adressia