ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

/ #445 Aika on tosiaan puolellamme

28.01.2009 12:02

Toinen torjuntavoitto olikin nimenomaan se, että äänestys siirtyi helmikuulle. Toivottavasti monen kansanedustajan silmät ovat auenneet todellisuudelle ja heillä riittää rohkeutta kuunnella järjen ääntä ryhmäkurin sijaan.

*****
Sitten Kalevaan:

Lakkautettuja yksiköitä avataan uudelleen
http://www.kaleva.fi/plus/Lakkautettuja_yksik%C3%B6it%C3%A4_avataan_uudelleen_777740+0

"Tarve uusien yksiköiden perustamiseen on nyt ihan akuutti. Kaikki nykyiset yksiköt, sekä alaikäisten että aikuisten paikat, ovat täynnä", sanoo ylitarkastaja Veikko Pyykkönen sisäasiainministeriön maahanmuutto-osastolta.

"Takana on kaikkien aikojen vuosi, sillä neljän tuhannen hakijan raja rikkoutui ensimmäisen kerran koko toiminnan historiassa."

"Uutena asiana on vielä alaikäisten ilman huoltajaa tulleiden määrän voimakas nousu. Se on täysin uusi ilmiö suomessa", Veikko Pyykkönen toteaa.
"Helmikuussa avataan Parikkalassa ilman huoltajaa maahan saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus."

"Pietarsaaren satapaikkainen yksikkö avasi heti joulun jälkeen, mutta on jo täyttymässä kovaa vauhtia."

*****

Vai on ihan ”uusi asia” Veikolle tämä ankkurilapsi-ilmiö.

Mitenkäs sinne Parikkalaan sitten avataan jo helmikuussa "ilman huoltajaa maahan saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus"? Jotain mystistä "vihiä" näyttää asiasta kuitenkin olleen, kun ovat tuohon osanneet näin ennakolta varautua.

Aika yllätyksenä näyttää tulleen tämä turvapaikanhakijoiden tulvakin, kun nyt vasta aletaan siihen heräilemään!

Olisi käynyt Veikko lukaisemassa (ja allekirjoittamassa) joulukuussa adressin, niin ei olisi ihan näin radikaalisti yllättynyt.