Luontaishoitoja uhataan rajoittaa Suomessa

Miia Sandberg
Pomarkku

/ #4 Kaikista asioista voi olla montaa mieltä

29.01.2009 19:44

Jokainen saanee olla Suomessa ainakin vielä toistaiseksi sitä mieltä asioita kuin haluaa ja uskoa mihin haluaa. Omakohtaiset kokemukset eivät perustu oletuksiin eikä uskoon vaan ihan selkeään näyttöön miten mm. homeopatia toimii ja mitä vaikutuksia luontaisilla lisäravinteilla on terveyteen. Itse olen erityisen tarkka siitä millaisia luontaistuotteita käytän (koska niitäkin on molempia sekä synteettisiä aineosia että pelkästään luontaisia aineosia sisältäviä tuotteita markkinoilla). Ei suinkaan ole sama mitä käyttää vaikka olisikin luontaisravinne.

Oma perheeni on niitä vähemmistöön kuuluvia perheitä, joissa ollaan todella vähän tarvittu lääkärin palveluja. 5 lasta on sairastellut todella vähän eikä antibioottikuureja ole tarvittu. Jopa keskivaikean ADHD:n on pysynyt hyvällä hoitotasolla luontaisten lisäravinteiden avulla. Ei ole tarvittu mitään amfetamiinijohdannaisia rauhoittamaan lasta. Ja nyt puhun jo aikuisiän saavuttaneesta lapsesta.

Näitä kokemuksia on siis lukuisia ja lisää voisi luetella lähipiiristä. Jopa koirien vaivojen hoidosta löytyy kokemuksia: Mm. paha rytmihäiriö on poistunut ja aiemmin todella huonon ennusteen saanut koira on saanut terveen paperit.(Koiraa on hoidettu ainoastaan homeopatialla ja luontaisravinteilla, koska lääkäreillä ei ollut tähän vaivaan tarjota apua). Mutta kait se sitten oli ihan vaan ihme parantuminen...

Huomautuksena pitää mainita etten todellakaan ole mikään lääkärien vihaaja tai etten koskaan kannata lääkärien hoitoja... ovat ne tehneet paljon hyvää. On tiettyjä sairauksia joissa en itsekään pelkästään jättäytyisi luontaishoitojen varaan, mutta silloinkin varmasti tueksi valitsisin myös luontaishoidon.