Adressi Tasa-arvoista avioliittolakia vastaan!


Vieras

/ #213

18.12.2014 21:31

 

 

Viisi pappia sai kenkää kirkosta!  Kehtaa tuomiokapituli vielä ikämiesten kunniakasta sarjaa
kiusata!

 Sumialan lisäksi samankaltaisen kirjeen ovat saaneet arkkihiippakuntaan kuuluvat papit Sakari Korpinen, Anssi Simojoki, Martti Vaahtoranta ja Miika Nieminen. Tuomiokapituli pyysi papeilta kirjallista vastausta marraskuun 22. päivään mennessä ja on sellaisen heiltä myös saanut. Päätöksen pappisvirasta erottamisesta tuomiokapituli antaa luultavasti ennen joulua.

Nyt jo eläkkeellä oleva pastori Markku Sumiala huomauttaa, että häntä ei ole  m i s s ä ä n   k o h d a s s a   s y y t e t t y   väärän opin levittämisestä eikä myöskään pahennusta herättävästä elämästä.

"Sen sijaan syytökset kohdistuvat evankeliumin julistamiseen v ä ä r ä l l ä   f o o r u m i l l a. Se on väärä kirjeen mukaan sen tähden, että piispat ovat sen kieltäneet. Mutta tunnustuskirjat toteavat, että missä piispat estävät evankeliumin julistamista, heitä ei ole kuultava.

 

"KIRKKO EI OLE ENÄÄ SAMA"

Lähetyshiippakunta perustettiin maaliskuussa 2013. Ev.-lut. kirkon piispat päättivät pian, että hiippakunta ei liity kirkon rakenteeseen ja että sen piirissä toimiminen on vastoin pappislupausta. Taustalla on muun muassa kiista naispappeudesta.