Kannabis lailliseksi

only20000 ofus
vantaa

/ #1174

17.03.2009 15:26

Tän adressin kommentteja lukemalla tajuaa helposti minkä takia kannabis on laiton Suomessa.

Ensinnäkin, suurella osalla kansaa tuntuu olevan AIVAN väärä käsitys koko aineesta, ja minusta tuntuu että suuri osa teistä alkoholisteista luulee vieläkin että kannabista tökitään piikeilla suoneen, ei.

Toiseksi,
hallituksen tehtävä EI mielestäni ole jakaa moraalisia ohjeita, vaan rangaista ihmisiä ketkä ovat käytöksellään selkeästi kolhaisseet yhdyskuntaa.

Lakien, poliisin jne. tehtävä on pitää meidät turvassa asioilta jotka vahingoittavat meitä meidän sitä tahtomatta, kuten pahoinpitelijät, murhaajat jne. rikolliset. Kannabis vahingoittaa vaan käyttäjää itseään, ja tämänkin "vaaran" käyttäjä noin 99,9% tapauksista tietää ja on sisäistänyt. Niin hyvin on meille valistettu tupakan vaaroista että kuka vaan ymmärtää savun hengittämisen riskit.

Tähän lisään että jos kannabiksen käyttö (tiettyyn rajaan asti) jne. dekriminalisoitaisiin, olisi ihmisillä paremmat mahdollisuudet myös harrastaa "paukuttelua" terveellisemmin a) syömällä b) höyrystämällä.

Väliaiheena liikenne, minusta on edes turhaa ruveta perustelemaan, mikään päihde ei sovi yhteen liikenteen kanssa, tajutkaa se aivottomat. Ja turhaa te
"kunnon ihmiset" osottelette meitä "NARKKAREITA" sormella että tapetaan ihmisiä liikenteessä ku ajetaa nii mömmöissä, mietippä monta ihmistä tässä maailmassa on kuollu alkoholiin, ja monta kannabikseen.

Et KOSKAAN näe uutista missä sanottaisiin (samalla totta puhuen) että kannabiksen käyttö yksinään/pääasiana aiheutti ihmisen kuoleman.

Porttiteoriasta sen verran että sekin on totta, mutta vain tietyllä asteella.
Ihmiset siirtyvät kannabiksesta vahvempiin huumeisiin, mutta tämä ei johdu pelkästään kannabiksesta. Alkoholi on yhtä paljon porttihuume kuin kannabiskin, koska; "ei kukaan aloita kannabista ilman että on ensin juonut alkoholia".

Joku tutkimus mitä tässä luin ilmoitti asian hienosti että kannabis passivoittaa koska se luo tunteen että "minulla on jo tarpeeksi elämässäni", mites siä nyt tohon pystyt lisäämään että miä tarvitsen kyl viel (esim.) amfetamiiniäki?

Minusta on tarpeellista että ihmisille järjestettäisiin kunnollista valistusta, kun nykyään (niin kuin minäkin) tyydytään yleensä vertaamaan päihteitä alkoholiin, joka on väärin. Päihteiden niputtaminen samaan lakiin on väärin, tai jos näin tehdään niin sitte alkoholi sinne samaan listaan, kiitos.

Joka tapauksessa, monilla saattaa olla sellainen kuva että kannabis päihdyttää
ihmisen samalla tavalla kuin alkoholi, asia ei kuitenkaan ole näin. Vaikka kannabiksen vaikutuksen alaisena hieno-/motoriikka kärsii ja reaktionopeus kasvaa, vaikutus ei silti ole lähellekkään alkoholia.

Kun alkoholin vaikutuksesta kysyy ihmisiltä, ensimmäisenä tulee vastaus "päässä pyörii", näin ei tapahdu kannabiksen kanssa, muuta kuin tilanteessa jossa käyttäjä hengittää liian suuren määrän savua/höyryä, joka estää hapen imeytymisen joka aiheuttaa "happivajarit", eli lyhyen huimauksen ja heikotuksen.

Kannabiksen "vaikutustapa" vaihtelee ihmisestä (ja lajikkeesta) riippuen, mutta pääsääntöisesti käyttäjälle tulee lämminmielinen ja mukava olo, ajatus pitenee ja lähimuisti lyhenee. Monet kärsivät keskittymisongelmista vaikutuksen alaisena, toiset taas pystyvät keskittymään paremmin (kannabiksen käyttöä adhd-lääkkeenä on kokeiltu, ja saatu myös positiivista näyttöä (google.com)). Kuitenkin varmasti suurin syy kannabiksen käyttöön on SEURA.

Erittäin harva kannabiksen käyttäjä edes nauttii yksinään polttelusta, kannabis on parasta kavereiden kanssa. Kannabiksen vaikutus, joka syventää ajatuksia ja tekee ihmisestä syvällisemmän tuo kaveriporukassa aina jotain kiinnostavaa keskusteltavaa ja tutkittavaa.

Ja tottakai, riippuvuus.
Kyllä, kannabikseen voi jäädä koukkuun, tämä ei ole mikään uusi juttu eikä myöskään yllätys. Kannabis ei sinäänsä luo mitään fyysistä riippuvuutta, tosin käytön lopettaminen voi tuoda pieniä fyysisiä vierotusoireita (PITKÄaikaisen polttelun jälkeen), kuten hikoilua ja unettomuutta, kannabiksen käyttäjien ei kuitenkaan tarvitse pelätä kuolevansa vierotusoireisiin, toisin kuin alkoholin suurkäyttäjien.

Kannabiksen koukuttavuus perustuu pääasiassa sosiaalisuuteen, kannabista poltetaan kaveriporukassa, joten kun menet kaveriporukan luokse hengailemaan,
saatat hyvin ottaa parit savut siitä välistä.

Kannabis irti huumeista.
Muistakaa tämä, ihan millä tahansa aineella saa itsensä huonoon kuntoon. Juuri äskön paskoin maksani ulos ku söin liikaa ksylitolpurukumia, PURKKA KIELTOON!

Olen kyllästynyt kirjoittamaan, enkä jaksa edes tarkastaa oikeinkirjoitusta enkä että kuinka "järkevästi" olen asiat selittänyt. Kuhan nyt kävi kyrsimään kuinka idioottimaisia mielipiteitä tästä maasta löytyy.