Armahtakaa Aki Greus!

Sampsa Alanen
Riihimäki

/ #11 ?

27.03.2009 08:56

"Aki Greusin yksipuoliset syytökset vailla asianosaisten mahdollisuutta esittää omaa kantaansa täyttävät ihan yhtä lailla mielivallan tunnusmerkit."

... Jätkä istuu mielipidevankina linnassa - nälkälakossa - ja haluaa tietää MIKSI. Hän tekee selväksi, että mielestään häntä kohdellaan väärin. Hallinto-oikeus myöntää kohtelun olevan syrjivää ja väärin. Ja sinun mielestäsi tällä tavalla Aki Greusin käytös täyttää mielivallan merkit (samoin kuin Eero Soinion käytös)?


Saanen selventää sinulle jutusta paria asiaa, sillä kuten sanoit, et tunne tapausta; ja kuten on jokaiselle kommenttiesi lukijalle täysin selvää, et ymmärrä perustuslaista paljoa, mutta journalismista sitäkin vähemmän.

1) Kuka tahansa voi kommentoida asiaa ja kertoa oman versionsa tapahtumien kulusta. Julkisesti. Myös Eero Soinio. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. (Mitäköhän se voisi tarkoittaa?)

2) Aki Greus ei kirjoittanut itsestään lehtijuttua, eikä laatinut tätä adressia. Hän on mielipidevankina. Hän joutui turvautumaan nälkälakkoon. Hän haluaisi tietää, miksi näin on.

3) Mikäli toimittaja (huom. tähän mennessä EI MISSÄÄN lehtijutussa Aki Greus) soveltaa journalismin peruspelisääntöjä siten, ettei ensimmäisessä uutisessaan anna molempien osapuolien kommentoida asiaa, viittaa tämä siihen, että ensin kuultua osapuolta vastoin on tehty erittäin raskas rikkomus. Rikkomuksesta raportoiminen on ensisijaista, ja ajaa tärkeysjärjestyksessä toisen osapuolen kuulemisen edelle.

4) Yhteiskunnallisesti juttu on erittäin merkittävä. Kyse on jatkuvasti eduskuntaa kuumotelleesta aiheesta, mielipiteen- ja valinnanvapaudesta. Suomea on kansainvälisellä tasolla voimakkaasti ja erittäin julkisesti painostettu muuttamaan syrjivää sivarilakiaan jo vuosien ajan. Nyt lain toimimattomuus tulee jälleen esille vallanpitäjien kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla.

Näin merkittävään asiaan on syytä suhtautua äärimmäisellä vakavuudella. Yksi oiva vinkki minulla olisi sinulle, Bertil: Kysy kysymyksiä, mikäli haluat tietoa, vastauksia ja keskustelua. Me, joilla tietoa on, jaamme sitä aiheesta kuin aiheesta oikein mielellämme. Mutta ollessasi jäävi edes ilmaisemaan kantaasi perustellusti, jätäthän provosoivat kommenttisi julkaisematta. Tai tietenkin voit tehdä, mitä haluat - mutta ainakaan puolestasi ei tarvitsisi hävetä aivan yhtä paljoa kuin tällä hetkellä.