Tuottajalle reilumpi osuus ruoan hinnasta - Producenterna är värda ett rättvisare pris för maten


Vieras

/ #156

28.04.2015 05:56

Hienoa, että tällainen adressi on luotu! Kotimainen ruoka on minulle tärkeää. Ostan vain kotimaista ruokaa mahdollisimman paljon. Tuottajat todellakin tarvitsevat kunnollisen ja elinkelpoisen palkan työstään. Tällä hetkellä kaupat ja elintarviketeollisuus surutta polkevat tuottajahintoja vain saadakseen itselleen mahdollisimman isot katteet. Suomen joka niemessä ja notkossa on rakennettu joko Prisma tai Citymarket - tai jopa molemmat! Ja kaikki nämä maksatetaan tuottajilla sekä asiakkailla. Tuotteiden myyntihinnat on noussut todella hurjasti - euron myötä on ollut helppo nostaa asiakkaiden myynti-hintoja yli todellisten kustannusten, mutta tuottajahintoja ei ole nostettu samaan tahtiin. Päinvastoin; niitä on laskettu ! Kuka tavallinen palkansaaja suostuu siihen, että hänelle vain ilmoitetaan, että palkkasi on tässä kuussa nyt 500 € pienempi.
Monet tuottajat/viljelijät kitkuttelevat perheineen kannattavuuden rajamailla. Tuottajahinnat laskee, mutta tuotannon kulut nousee. Ei se ole kannattavaa toimintaa, eikä se voi jatkua pitkään.
Miksi Suomeen kärrätään ulkomailta maitoa, lihaa, yms jos sitä riittäisi kotimaankin tuotannolla kauppoihin? Tuonti muualta Suomeen saisi olla sallittua vain, jos jostain syystä joku raaka-aine ei riittäisi meillä.
MTK:lle terveisiä - tämä adressi on hieno juttu, mutta viljelijät/tuottajat tarvitsee paljon isompia aseita tuodakseen äänensä julki ja taistellessaan elintarviketeollisuuden ja kauppojen julmaa ylivaltaa vastaan! MTK:n ääni viljelijöiden ja tuottajien puolesta on ollut melko kuulumaton näin "sivustaseuraajana"...