Heinolan lintutarhan säilymisen puolesta

Tapio Laitinen
Helsinki

/ #29 Harmi

05.04.2009 14:24

Olen nelilapsisen perheen isä. Heinola on ollut kesässä monta kertaa pysähdysten kohteena, nimenomaan lintutarhan takia. Rutiininamme on ollut käydä Heinolassa ostoreissuilla, pitkälti juuri lintitarhan takia. Samalla olemme myös ruokailleet ja tankanneet automme paikkakunnalla.

Lintutarha on ollut juuri se syy, miksi tulemme ja pysähdymme juuri Heinolassa. Ohkulkiessa tai siis ostosreissuillamme loma-asunniltamma, Hartolasta. Myös monet "kesävieraat" perheineen ovat usein seuranamme.

On todella harmi jos lintutarha suljetaan. Ainakin meidän osalta se tulee merkitsemään sitä että vuositasolla taloudeltamme siirtyvät euron jonkun toisen kunnan yrityksille ja palveluille. Tuskin olemme ainoita.

Vesitorni on yhä hieno valtti upeine näköaloineen mutta sen houkuttelevuutta vähentävät toisaalta aukioloajat ja eräät myyjät, joille asiakaspalvelua tärkeämpää ovat omat puhelut ja "purkan paukuttelu". Siihenkin työhön voisi valkata henkilöitä joilla on taipumusta asiakaspalveluun eikä sellaista jolle se on vain "iisi kesätyö".