Kannabis lailliseksi

Simo Viitalo
Kouvola

/ #1205 Kaimaseni...

17.04.2009 12:49

Minäkin olen välillä lukenut vaikka mitä.
Muunmuassa sitä että kannabis on selvästi turvallisempi ja miedompi päihde kuin alkoholi & tupakka.
(http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288)
OK, sinä olet sitä mieltä että nekin pitäisi kieltää, mutta miksi ihmeessä ? Alkoholin kieltolakia on kokeiltu todella huonolla menestyksellä, ei toimi. Eikä toimi kannabiksen kieltolakikaan.
Kyllähän täysin päihteetön maailma tietysti olis kiva juttu, mutta sitä ei tulla koskaan saavuttamaan, se ei ole realistista.

Se onko kannabis laillista vai ei, ei vaikuta siihen käytetäänkö sitä, vai ei. Kyllä sitä käytetään. Ei tässä olla mitään päihteitä lisäämässä, kyllä kannabis on täällä jo ja tulee aina olemaan. Suuri pelko tuntuu ihmisillä olevan että jos jotakin laillistetaan niin ko. aineen käyttö räjähtää käsiin. Hollannissa kannabis on periaatteessa laillista ja kuka tahansa täysi-ikäinen voi sitä Coffee-Shopista ostaa. Siitä huolimatta Hollannissa ei polteta pilveä sen enempää kuin muissakaan EU-maissa keskimäärin !
(http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kannabis+jakaa+Eurooppaa/1135238919868?ref=rss)
Kannabista vastustavan suusta useasti kuulee kuinka kaikki Hollantilaiset ovat pilven ja kovien huumeiden orjia ja että siellä on todellinen huumeongelma. Hassua, kun ottaa huomioon sen että pilveä siellä ei tosiaan poltella sen enempää kuin muuallakaan ja kovien huumeiden käyttäjiä on selvästi VÄHEMMÄN kuin Suomessa (jossa linja on tiukka) ja täten myös huumekuolemia on vähemmän ! (suhteutettuna väkilukuun) !
(http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/10/568506)
Missä siis onkaan se huumehelvetti porttiteorioineen ?

Coffareita toki on jouduttu sulkemaan, mutta ei siksi että kannabis olisi ongelmia aiheuttanut, niin kuin vastustajat haluavat asian nähdä, vaan siksi, että etenkin rajakaupunkien järjetön turistivilinä (ns. huumeturismi) viikonloppuisin on saanut sellaiset mittasuhteet että asiaan on pitänyt puuttua. Tämä vain siksi että rajamaissa edelleen noudatetaan valheisiin perustuvaa kieltolakipolitiikkaa.
(http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/uutiset.shtml?736662)

Kannabishan voi tietysti, kuten sanoit, laukaista jonkinlaisen mielenterveysongelman. Etenkin jos käyttö on erittäin runsasta & pitkäaikaista ja se aloitetaan hyvin nuorella iällä. Se että kannabis vielä tällä hetkellä on laitonta, ei muuta sitä tosiasiaa. Tällä hetkellä mahdollinen mielenterveysongelmien laukaisija on rikollisten käsissä, kun se voisi olla valvovan silmän alla. Rikolliset ei kysele papereita alaikäisiltä, eikä minkäänlaista laadun tarkkailua ole. Kuka tietää mitä paskaa (kirjaimellisesti) laitoin hasis pitääkään sisällään...
Ja mitä tulee päihteiden aiheuttamiin mielenterveysongelmiin, ei se alkoholi ole yhtään sen fiksumpi vaihtoehto, päinvastoin. Kuten jo alussa sanoin ja väitteeni linkillä todensin; Kannabis on alkoholia turvallisempi päihde.

Ei, kannabis ei ole vaaratonta. Vaarattomampaa kuin alkoholi, mutta ei vaaratonta. Ihmisellä, kuten monella muullakin eläimellä on halu / vietti päihtyä. Miksei siis olisi järkevää ja hyväksyttyä päihtyä tavalla joka on tutkitusti ja todistetusti turvallisempi ja miedompi tapa, kuin alkoholilla päihtyminen ? Tavalla joka ei saa käyttäjäänsä käyttäytymään agressiivisesti, kuten usein saa lukea erään laillisen huumeen tekevän...

Eikä tässä olla mitään muita huumeita laillistamassa. Miksi sitten kannabis ? Siksi että se on ylivoimaisesti eniten käytetty laiton päihde koko maailmassa ja järjestäytyneen rikollisuuden päätulonlähde. Otetaan siis rikollisilta rahat pois ja tehdään selkeä pesäero kannabiksen ja kovien huumeiden välille. Tällöin kannabista ei enää saa samalta "luukulta" kuin näitä kovia huumeita, tämä selittää Hollannin vähäisemmän kovien huumeiden käyttäjien määrän.

Kieltolakipolitiikka on rikollisten märkä- ja toteutunut päiväuni.