YLEn mediamaksu

Harri Dammert
Helsinki

/ #46 Semmoista.

27.04.2009 22:56

Ja tämä ylemaksu takaisi meille jatkossakin "laadukasta viihdettä". Minneköhän ihmeeseen ne rahat oikein menevät, kun tv-maksu nykyisellään on sen 224e ja uusi maksu 175e -> uuden maksutavan tullessa käyttöön maksajaporukan lukumäärä tuplaantuu ellei sen ylikin -> eikö nykyisen tv-luvan puolittaminen riitä tai vaikka suoraan 100euron tasarahalla selvittäisi? Mihin laatuviihteeseen Yle voi upottaa ~400 miljoonaa euroa vuodessa? Haluaisin oikeasti nähdä jonkinlaisen taulukon ja laskelman, mihin Yle aikoo käyttää nämä mahdollisesti tulevat mediamaksurahat. En usko että Yleltä mitään tauotonta eksklusiivimatskuakaan tulee?

En seuraa mitään Ylen ylläpitämää mediaa, en tv:tä enkä radiota. En edes Ylen uutisia internetistä, löytyy aivan tarpeeksi korvikkeita.

Maksukortit tuntuisi tällä hetkellä fiksuimmalta tavalta hoitaa asia. Funtsikaa päättäjät nyt vielä lisää vaihtoehtoisia tapoja hoitaa tämäkin asia!

Pakko vielä todeta, että kuinka hemmetin jälkijunassa tässäkin asiassa tullaan. Netistä on voinut seurata tv:tä jo pidemmän tovin ja tätäkin mediamaksua suunnitellaan alkavaksi vasta vuonna 2011. Jos tämä maksu olisi tullut silloin kun netissä alkoi näkyä televisiot sun muut, niin se olisi ollut helpompi ymmärtää ja suodattaa. Nyt tämä tuntuu lähinnä siltä, että jollakin on syttynyt majakanlamppu ja idea sen mukana: "Hei! Nyt mä keksin miten saadaan lisää rahaa!" Yrittäkääs ny Suomen media pysyä ajan hermolla ettei kansalaisten tarttis turhaan hermostua!

Ja tietenkin näin laman alla joka-jampan-maksut ovat omiaan pönkittämään hyvää fiilistä.

Johan tuli avauduttua, huomenna voikin naureskella mitä tuli taas kirjoiteltua.