Hälvälän ampumaurheilukeskuksen toiminnan turvaaminen


Vieras

/ #17

06.08.2015 11:45

Hälvälän ampumaradat pitää ehdottomasti säilyttää alueen jopa Suomen merkittävimpinä ratoina. On jopa veronmaksajien varojen älytöntä tuhlaamista jos nämä tästä käytöstä puretaan ja toiminta lopetetaan. Luotiradat on rakennettu pääsääntöisesti Puolustusvoimien varoilla ja toimesta. Kysymys kuuluu; Mistä rahat tulevat Puolustusvoimille? Vastaus on yksinkertainen, Meiltä Veronmaksajilta. Hälvälässä on Suomen mittakaavassa "täydelliset" radat. Ihmetykseni aihe on myös se että miksi Hollola etunenässä ja Lahti hyödynnä näiden ratojen mahdollisuuksia omassa toiminnassaan? Kaikessa vain pyritään painamaan ja vaikeuttamaan ammunnan harrastamista hyvissä olosuhteissa.



Melua ampumarata tuottaa, tietysti. Hollolan kunta omilla, jopa tahallisilla, kaavoitustoimillaan on saanut aikaan tilanteen jossa asutuille alueille tulee melua. Erityisesti LAS:n haulikkoradoilta. Melustakin valittavat vain muutamat henkilöt, tämä on nykyisin Suomessa harvain valtaa. Enemmistö kärsii muutamien henkilöiden harvainvallasta. Hollolan kunnan edustajat; Rahkonen etunenässä ja -kenossa haluaa ampujat Hälvälästä pois, asennevammako ammuntaa ja maanpuolustusta kohtaan? Väitän, että luotiradoilta ei juurikaan tule melua koskaan eikä mihinkään. Tätä seikkaa ei huomioida ratojen toiminnan kannalta lainkaan. Tämä sillä edellytyksellä että ratoja ympäröivät metsät jäävät kaatamatta, toimivat hyvänä meluvallina asutukseen päin.



Ratojen sijoittaminen uudelleen on nykyisissä oloissa käytännössä mahdoton tehtävä, niin ratoja käyttäville kuin on yhteiskunnallekin. Tämä näkyy varsin hyvin Helsingissä josta Viikin radat suljettiin ja samalla luvattiin yhteiskunnan toimesta kaavoittaa uusi alue uusille radoille. Radoille ei ole paikka löydetty vieläkään. Mikäli Hälvälän radat suljetaan niin tämä toistuu myös Päijät-Hämeessä, missään tapauksessa en usko poliittisiin päättäjiin taikka virkamieskunnan haluun kaavoittaa ratoja yhtään minnekään.



Kustannuksista vielä;

Tulee kolminkertaiset kustannukset näistä poliittisten päättäjien ja kaavoitusvirkamiesten hölmöistä päätöksistä johtuen.

1. Puolustusvoimien kustannukset nykyisten ratojen rakentamisesta.

2. Nykyisten ratojen toiminnan lopettaminen alueen puhdistustoimet asumiskäyttöön maansiirtoineen.

3. Uusien ratojen rakentaminen maanhankintoineen ja monine muine kustannuksineen.

Tässä on Valtiontalouden tarkastusvirastollekin mielenkiintoinen kohde. Heidän pitää tutkia tällainen rahan käyttö ja sen suunnitelmallinen "haaskaus"