Vältämme ydinsähköä ja ydinvoimaosakkaitten tuotteita

Kai Virtanen
Tornio

/ #4

16.07.2009 21:28

Ydinvoiman "tuottoisuutta" ei voi arvioida luotettavasti: ks. esim. http://nuclearinfo.net/Nuclearpower/WebHomeCostOfNuclearPower - ja myös tapaus Olkiluoto 3.
Tuulivoimaa ja muita uusiutuviin energianlähteisiin perustuvia sähköntuotantomuotoja voidaan rakentaa Suomeen yli ydinvoimalan verran, nopeammin kuin ydinvoimala ja ehkä jopa edullisemmin: ks. esim. http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/VirtaaTulevaisuuteen_web_30012007.pdf
Monet sähkönsäästötoimenpiteet ovat selvästi ydinvoimaa edullisempia ja nopeammin toteutettavissa niin, että sähköntarvetta voitaisiin vähentää yli ydinvoimalan verran Suomessa (ks. edellinen www-viite).

- Kyllä se K- ja S-ryhmänkin välttäminen onnistuu: käymällä esim. Suomen Lähikauppa Oy:n kaupoissa, kun sellainen reitin varrelle osuu, - tai vaikka Lidlissä - tai löytyy vielä yksittäisiä kauppoja, jotka eivät kuulu em. ketjuihin - ja täällä rajan pinnassa voi käydä vaikka naapurimaan puolella. Totaalinen K- ja S-ryhmän boikotointi Suomessa taitaa kieltämättä mennä vähän vaikeaksi - eikä sen takia varmaan kannata lisäkilometrejä autolla ajaa.