Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava

Ensin tuli sairaus, sitten vasta huoli

/ #186 Re: Re: Re: Homevaivat liioiteltuja usein

29.08.2015 14:15

#185: Lääkärit yrittävät auttaa - Re: Re: Homevaivat liioiteltuja usein 

Hyvinpä olet opetellut toisten ihmisten puolesta tietämisen ja toisten kokemusten vähättelyn jalon taidon, vaikkakin niistä mitään ymmärtämättä tai tietämättä.

Minun kohdallani asiat etenivät niin, että ensin oli vuosien ajan miedompaa, mutta jo tyypillistä homeoireilua; allergista nuhaa muistuttavaa nuhaa ilman allergiaa, iho-oireita ilman mitään sairautta niiden takana, silmäoireilua ilman mitään fyysistä, omasta takaa ollutta sairautta tämänkään takana, jatkuvaa kuumeilua, niveltulehduksia, jälleen ilman mitään selittävää sairautta niiden takana, mutta kliinisesti kuitenkin todettavissa olevia, sairaita tiloja. Muutkin työntekijät oireilivat työpaikalla pahenevasti. Remonttien yhteydessä työpaikan rakenteista löytyi erilaisia pitkään piilossa olleita kosteus- ja homevaurioita.

Pitkään (vuosia) immuunisysteemin ensin näillä myrkyillä ärsyttämisen ja invalidisoimisen jälkeen, osalle työntekijöistä puhkesi lopulta reuma, astma, väsymysoireyhtymä, kilpirauhastulehdus ja vajaatoiminta sekä muita  eteneviä, todettavissa olevia neurologisia ja autoimmuunisairauksia, joiden kaikkien tiedetään "tarvivan" jonkin altisteen ja elimistön tasapainoa pahasti järkyttävän altistumisen/häiriintymisen, ensin.

Pitkän altistumisen huonolle sisäilmalle ja homeiden erittämille hermomyrkyille on todettu olevan tekijä, joka lopulta laukaisee muita sairauksia. Se ei siis ole mitätöitävissä tai ei ole leikin asia. 

Itselläni oli oikein mukava työpaikka, talous kunnossa ja terveys, siihenasti kunnes sairastuin, pitkän homealtistuksen jälkeen lopulta enää  parantumattomasti. Keuhkojen alentunut toimintakyky ei enää korjaannu ja puhjenneita jälkisairauksia en pysty itsestäni poistamaan.  Joudun näiden seurausten kanssa elämään tästä eteenpäin ja keksimään toimeentuloni nyt jostain, mikä on jatkuvasti sairaana ja uupuneena todella vaikeaa, kun kunto ei riitä, vaikka päällä seisoen sitä yrittäisi.

Luonnollisesti en enää työskentele homepaikassa, mutten pysty sairauteni vuoksi työskentelemään enää muuallakaan, liitännäissairauksien vuoksi.Tässä vaiheessa tuntuu todella lapselliselta enää kuunnella kommentteja, joiden mukaan homesairautta olisi vaikea tunnistaa. Kyllä se aivan oikein kohdallani tunnistettiin ja todettiin, fiksuimmat lääkärit uskalsivat sen sanoa ääneen, ainoa vaan, että työnantaja tai Kela eivät sitä olleet tuntevinaan, maksuvelvoitesyistä, joihin olisivat joutuneet,  niin tehdessään.

Raha on suuri syy kääntää selkä homeesta sairastuneille ja olla niinkuin mitään ei olisi tapahtunut, syystä, että korvaukset eliniäksi menetetystä työkyvystä nousisivat korkeiksi.

Ensin siis oli elämässäni terveys ja työkyky, asiat kunnossa. Sitten vasta tuli home ja sen teettämä sairaus, minkä jälkeen vasta viimeisenä huoli tulevaisuudesta, kun sairaus paheni ja menetin työkykyni. Sen myötä keinoni tehdä itselleni hyvä tulevaisuus. 

Kerron tämän, jotteivät enemmät vähättelijät  enää ainakaan minun elämääni vääristelisi toisenlaiseksi kuin mitä se todellisuudessa on, mielivaltaisesti muka-tietämään asioistani mitään tai kääntämään tapahtumien järjestystä päinvastaiseksi kuin mitä se todellisuudessa oli. Tietämättömyydestä käsin tästä asiasta ei kannattaisi sanoa enää mitään, kuulostaa niin auttamattoman tyhmältä. Homesairaudesta tiedetään jo aivan liikaa, että se voitaisi enää vaieta olemattomiin.

Suomalaista terveydenhoitoa vaivaa yhä vain järkyttävä luottamuspula potilaan omaan tietoon itsestään. Ollaan liikaa rahassa kiinni, teeskennellään tietämätöntä ja laitetaan pää pussiin, sen sijaan, että myönnettäisi todelliset ongelmat ja tehtäisi niille jotain. Työterveyshuolto on sidottu työnantajan tavoitteisiin, ei työntekijän terveyden suojeluun.

Sairastunutta kohdellaan systeemin vihollisena, sen sijaan että pyrittäisi auttamaan. Kukaan ei sairastu huvikseen. Hauskempiakin keinoja saada itselleen huomiota olisi, jos se olisi se alkuperäinen tarve. Homesairas ei tarvitse psykiatria, ei ainakaan ennen kuin tämä systeemi on kaikkensa tehnyt, murjoakseen hänet olemattomaksi. 

Itse tiedän liian hyvin mitä on tapahtunut ja miksi, ei se enää katoa siitä, ellei joku vielä tiedä eroa metsän homeiden parissa astelun ja asunnon tai työpaikan rakenteissa olevan aktiivisen homeen vaikutuksen alaisena olemisen vaikutuksesta terveyteen ja sairastavuuteen. 

Äsh, miten koko aihe turhauttaakin. Tyhmistelijöitä tämän asian liepeillä tuntuu riittävän.