Vältämme ydinsähköä ja ydinvoimaosakkaitten tuotteita

Jaakko Nissi
Vantaa

/ #11

18.07.2009 09:47

Koko saharaa tuskin voidaan peittää aurinkokennoin, joten koko maailman energiantarvetta ei voida kattaa saharan kuuden tunnin päivällä. Toisaalta hajautettu energiantuotanto on pakollinen paha niin kauan kuin yhdenkään sodan on mahdollista syttyä.

Sen lisäksi että edistetään energian säästämistä, olisi suomen oloissa mielestäni järkevää keskittyä kehittämään kuormantasaus- ja sähkön varastointitekniikoita, kuten hiukkaskiihdyttimiä ja suprajohtavia keloja. Ydinvoimaloitahan maassamme perustellaan vahvasti pimeiden talvikuukausien pakkaspäivien kulutuspiikkien kuormantasauksella. Entäs jos tuo sähkö tulisikin lapista tunturin sisään sijoitetusta suprajohtavasta kelasta.

Minun neuvoni: Osta tuulisähköä(Sitä löytää nykyään jopa hyvällä hinnalla), hanki lämpöpumppu ja korvaa sillä suora sähkölämmitys, hanki energiansäästölamppuja ja opettele sähkölaitteiden sammuttaminen kun niitä ei käytetä. Ja unohda tällaiset turhat vuodatusadressit. Oikeasti boikotoiminen voi johonkin vaikuttaa, täällä sen mainostaminen tuskin.