Koiraveroa vastaan

Ida-Sofia Natunen
Lahti

/ #23

24.07.2009 23:12

Koiravero pitäisi olla pakollinen koko Suomessa ja saisi olla isompikin.

Koska vaikka paikkakunnallamme on koirapuistoja, koiran kakkapusseja/telineitä joissa on pusseja aina ja roskiksia joka nurkalla. Silti tallon puistossa, lenkkipolulla ja teillä koiran paskaan. Onhan se tosi kivaa, jos valkoisilla kengillä tilssit syksyllä pimeässä koiran kakkaan.

Ei koirissa ole mitään vikaa, mutta omistajissa. Te omistajat ottakaa peili kauniiseen käteenne ja miettikää miksi koirianne vihataan? Keräätkö kakat pussiin? Voin sanoa, että suurin osa teistä ei kerää. Enkä nyt tarkoita, ettei kukaan kerää. Pidättekö koirianne kiinni? Täällä päin metsissä, puistoissa ja syrjäisimmillä kävelyteillä koirat juoksevat vapaina. Se on lain vastaista! Kytkekää koiranne. Älkääkä tulko eri asutusalueelle paskattamaan koirianne. Teidän itse pitäisi kärsiä seuraukset, jotka aiheutatte, kun ette kerää kakkoja.

Koirien ulosteissa on terveysriski. Samoin, kun kissojenkin.
Mutta jos jollakin alueella käytetään koiria enemmän voi pohjavedet pilaantua jne.

Ei ole kiva, että metsän takaa oleva naapuri tuo portillemme koiran tarpeilleen. Samahan olisi, jos menisin naapurin portille tarpeilleni.
Taikka miksi eri puolelta kylää ihmiset tuovat tänne koiransa tarpeilleen?
Siksi, että haluavat siistin ympäristön ja eivät kestä seurauksia koiriensa tekosista.

Itse käytän koirani metsässä, jossa ei ole lenkkipolkuja tms. joten ei minusta pitäisi olla haittaa tai jos olen kaupungissa kerään jätökset.

Ja vähentäisi verotus tuota hullua koiramäärää toisilla on tälläkin alueella 3-5 koiraa. Mitä järkeä?

En allekirjoita.