Yyterin moottoriradan puolesta

Kari N.

/ #68

15.09.2015 13:36

Mikä oikeasti on ympäristölautakunnan syy olla antamatta uutta ympäristölupaa? Se että muutama ihminen valittaa? 
Ei se voi olla hylkäämisen perusta että muutama ihminen tuntee että radalta tulee meteliä. Radalla on nyt jo aika rajoitetut ajoajat, ja niitä ei todellakaan ole joka päivä.
Mäntyluodontie raskaan liikenteensä vuoksi aiheuttaa kyllä reilusti enemmän melua, ympäri vuorokauden.
Toki suomessa on tunnetusti vähemmistön ylivalta, ja aktiiviset valittajat vievät usein voiton.
 
Moottoriradalla kay vuoden aikana tuhansia ihmisia eri tapahtumissa, kilpailijoina, harrastajina yleisöna ja talkoolaisina.
Ja mietitään vielä nuorisotoimintaa, radalla harrastettavissa lajeissa on todella paljon nuorisoa mukana. Ihan perus elämän taitoja harjoittelemassa talkoolaisina ja kuljettajina.
Tottakai Hangassuolle voidaan vastaava keskus rakentaa, eihän se siitä ole kiinni. Mutta mistä sen rahan kuvitellaan tulevan?
Nämä lajit kun eivät ole varsinaisia rahasampoja, ja tänäpäivänä vastaavan alueen tekeminen maksaisi varmasti useamman miljoonan.
Nykyinen rata-alue on kehittynyt nykyiseen tilaansa ankaralla talkootoiminnalla kymmenien vuosien aikana, ja kaupungin ei ole tarvinnut kovinkaan suuria summia sijottaa alueen toimintaan ja kehittämiseen.

Lautakunnan pitää nyt ajatella vähän suurempaa kuvaa kuin muutaman valittajan ääntä. Lautakunnalla on vastuu myös turvata nuorison harrastumahdollisuudet.