YLEn mediamaksu

Sami Majanen
Helsinki

/ #119 Mediamaksu ja kirves

02.10.2009 20:46

Ylen sivustolta pomittua:
"YLE on olemassa, jotta kansanvalta ja suomalainen kulttuuri vahvistuvat. YLE myös turvaa monipuolisen suomalaisen sähköisen median tulevaisuuden. Näin linjataan YLEn missiossa."

Kansanvalta ja suomalainen kulttuuri vahvistuvat vai? No tässä YLE:lle ja päättäjille pala kulttuuriamme pohdittavaksi:

Ensimmäisen vuosituhannen alussa Piispa Henrik halusi vahvistaa suomalaisten uskoa, mutta käytti asemaansa väärin ja popsi sen turvin Lallin safkat. Näin jälkikäteen todettuna se oli pieni virhearvio Henrikiltä, eikö?

Katsokaas me suomalaiset olemme sellaista kansaa että me kyllä annamme ja maksamme jos koemme olevamme jostakin velkaa tai jos niin haluamme tehdä. Mutta se onneton K***P** joka tulee OTTAMAAN meiltä kysymättä jotain jonka me olemme itsellemme hankkineet työnteolla ja kovalla vaivalla, niin siinä ei mikään arvovalta paina enää paskaakaan. Jos olemme kokeneet vääryyttä niin mehän kyllä tasaamme puntit ja temme tilit selviksi.

Terävimmät teistä saattavat huomata joitain yhteneväisyyksiä tuossa historiallisessa tapauksessa ja nykyajassa jota nyt elämme.

En ole maksamassa mediamaksua sillä en koe tarvitsevani missään muotoa YLE:n palveluita. Ja on aivan sama vaikka olisin miljonääri. Minä en aijo maksaa jostakin jota en käytä, halua tai koe tarpeelliseksi. Siksi nöyrästi ja mitä kohteliaimmin kieltäydyn osallistumasta YLE:n rahoittamiseen koska EN koe että YLE rikastuttaa suomalaista kulttuuria tai suomalaista mediaa. Mikäli päättäjämme kuitenkin haluavat että maksu tulee olemaan osa verotustani, kerään koko summan takaisin kohtuullisiksi katsomani korkojen kera. Pimeästi.