YLEn mediamaksu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista YLEn mediamaksu .

Toni Kumpula
Turku

#101 Yle boikottiin

03.09.2009 08:18

Jos tämä kyseinen maksu menee läpi niin miksei Suomen kansa laittaisi Ylen kanavia boikottiin, lopetetaan Ylen kanavien katselu niin eiköhän masku poistu.
kalle kallela
rauma

#102 Naurettava pakkomaksu

11.09.2009 16:56

Kun kuuntelen radiota, kuuntelen Novaa; kun luen uutisia Internetistä, luen maikkaria tai hesaria; kun katson televisiota, katson maikkaria. YLE tulee ohitettua lähes aina.

TV-lupakin kävi ongelmalliseksi kun TV:tä voi käyttää videoiden katsomiseen, pelaamiseen tai tietokoneen näyttönä.

Paras järjestelmä on ehdottomasti maksukortti. Progressiivisesti verotettunakin parempi, ainakin maksu menisi suureen kassaan, josta maksetaan niin tiet, koulut kuin vanhustenhoitokin. 175€ mediasta on vain aivan suhteeton vero pienituloisemmille. Jos muut, tärkeämmät, verot olisivat näin suuria kaikille, suuria taloudellisia ongelmia olisi tuhansilla nykyistä enemmän. Toisaalta kaikki voitaisiin pakottaa ostamaan myös sähköä, maitoa ja hesari - näin loput saisivat näitä tuotteita halvemmalla ja yhtiöiden talous olisi turvattu.

100% verotus
kalle kallela
rauma

#103 Ei arvokisoja?

12.09.2009 11:17

Tuo Jugnerin ajatus on viimeinen niitti mediamaksua vastaan. Ilman urheilua YLEltä tulee vain uutisia, dokumentteja ja vanhoja "klassikkosarjoja", kaikki pystyn katsomaan muualta
sami herttua
pori

#104

18.09.2009 09:15

Täältä ilmoittautuu yksi TV:n omistava joka kuitenkin on digiaikaan siirtymisen jälkeen "tippunut kelkasta". TV:n katsominen vaihtui tuolloin luontoon ja tarkastajat ovat tervetulleita asuntooni.
Tuomas Mäenpää
Tampere

#105 Vitut

19.09.2009 18:21

En ole maksamassa netistäni/kännykästäni tippaakaa enempää että jotkut V***un ylen idiootit / päättäjät saa lisää rahaa pankki tilillee, Telvisiota en ole omistanut 2 vuoteen juurikin tuosta pakko tv-lupa maksusta, Ylen kanavilta muutenkin tulee silkkaa paskaa niin radiossa kuin telvisiossakin. MIKSI siis maksaisin siitä mitä en halua...Mihin helvettiin tää valtio on menossa ehdottaisin koko eduskunnan uusiksilaittoa muutenkin...

Ministerit yms kaikki vaihtoon ensi vedetää 5k liksaa kuussa ja sit viel lehti jutuilla vähän lisää että murkina piisaa... mites me työttömät/opiskelijat/osa-aika työttömät joilla ~600e kk tulot kuka meistä välittää...ei kukaan.

Puolison kanssa tulot tukien kera 1000e/kk josta menee suoraan 600e vuokraan sitten ku siihen viel muut laskut sekaan ni mitä jää käteen Ei mitään (paitsi pahamieli)
Esa Heinonen
Turku

#106

20.09.2009 22:32

pistäkää se per*****n yle maksu korttejen taakse. itse en sitä pahemmin katso televisiosta enkä myöskään radiosta kuuntele.
Tapio Peltonen
Turku

#107

01.10.2009 15:08

Kymmenet kansanedustajat vastustavat mediamaksua:

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kymmenet+kansanedustajat+vastustavat+Yle-maksua/1135249715830

"Alma Median lehtien kyselyyn vastanneista kansanedustajista jopa puolet vastusti Yle-maksua."

"Moni maksun vastustajista tai kantaansa pohtiva toivoi, että maksua porrastettaisiin tulojen mukaan tai että osa voitaisiin vapauttaa siitä."

Mutta hallitus ei kansanedustajien, saati sitten kansan, tahdosta piittaa. Hallitus on päättänyt, että maksu otetaan käyttöön vuonna 2012. Maksun suuruus selviää myöhemmin.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yle+maksu+käyttöön+vuonna+2012+suuruus+selviää+myöhemmin/1135249730332

"Työryhmä puhui siis noin 175 euron suuruisesta maksusta. Yleisradion hallintoneuvosto puolestaan katsoi, että maksun suuruudeksi sopisi 199 euroa."

"Elokuussa Sanomalehtien liitto julkisti teettämänsä mielipidetutkimuksen, jossa vastaajat torjuivat mediamaksun. Yleisradion pääjohtaja Mikael Jungner sekä kulttuuriministeri Stefan Wallin (r) arvostelivat tutkimusta puolueelliseksi. Wallin myös katsoi, että mediamaksu voisi olla enemmänkin kuin Yleisradion hallintoneuvoston esittämä 199 euroa."

Tällaista tänään. Henkivero tulee kovaa vauhtia, melkein vaikuttaa siltä, että hallitus yrittää väkisin saada kansalaisia suuttumaan.
janne turunen
turku

#108 En halua maksaa

01.10.2009 16:11

En halua maksaa mediamaksua, sillä en käytä ollenkaan Ylen kanavia. Ei radiota, eiktä televisiota.
Katson ulkomaisia tv-kanavia satelliitin kautta. Kotimaisista seuraan Nelosta ja MTV:tä. Huomattavasti parempia.
Jos mediamaksu tulee, muutan ulkomaille, jota olenkin miettinyt. Sillä olisi jo duuniakin.

Marko Piiparinen
joensuu

#109 Onko YLE maksu edes laillinen?

01.10.2009 19:56

Onko YLE maksu edes laillinen, jos laittaisi EU komissioon tutkittavaksi koko YLE maksu. Eihän tämmöinen voi olla oikeudenmukaista tai laillista!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.10.2009 22:56


Suvi Jäppinen
Imatra

#111 aivan! onko laillinen?!

02.10.2009 02:10

kuinka minut voi pakottaa maksamaan palvelusta jota en ole tilannut?!

en maksa, enkä aio maksaa tästä edeskään.
Antti Turpeinen
Lappeenranta

#112 Pitää muuttaa ulkomaille.

02.10.2009 03:21

Kasettimaksu, pakkoruotsi, mediamaksu, ...
Onneksi eduskunta tietää, mikä on kansalaisten parhaaksi.
Juha Mäki-Ketelä
Tampere

#113 Yhteydenottopyyntö

02.10.2009 12:26

Adressin avaaja (Santeri K.Kuisma), otatko yhteyttä, kiitos.

Yst.terveisin


J. Mäki-Ketelä
jmakiketela@gmail.com
050-5953218
jarmo niskala
kemi

#114 just joo

02.10.2009 13:19

se sitten ajettiin läpi pakkomaksuna,kuten olikin tiedossa..pienituloisten kohtaloa varten perustettiin oma työryhmä miettimään maksuhelpotuksia.aivan sama.periköön keltä haluaa ja miten haluaa..ulosottomies saa hoitaa asian mun puolesta..ei voi kuin ihmetellä,ettei harkittu maksukorttia ollenkaan vaihtoehtona..tai varmaan harkittiin,mutta samalla havaittiin,että maksukortilla yle saisi noin prosentin verran kaavaillusta 450 miljoonan euron budjetista kasaan.
Tapio Peltonen
Turku

#115 Tosiasiallisesti kyseessä on henkivero

02.10.2009 14:53

Asia on niin, että jos maksu on kaikille pakollinen, se ei ole maksu Ylen palveluista, vaan henkivero, ts. maksu, jonka maksamalla saa oikeuden asua Suomessa.

Henkivero on vastoin länsimaisia oikeusperiaatteita. Ei ihmistä voida PELKÄN OLEMASSAOLONSA perusteella velvoittaa mihinkään veroon tai maksuun. Verojen pitää perustua tuloihin, ja maksujen pitää olla vastikkeellisia.
Mika Hakala
Anjalankoski

#116 Konnunsuon pelastus!

02.10.2009 17:14

En maksa en omista digiboksia! Uhkasivat samana vuonna lakkauttaa Konnunsuon vankilan, viekööt vaan jos paremmaksi katsovat. Omaisuuttapa autoa lukuun ottamatta ei ole, enkä usko työllistyväni lama-aikana.
Kimmo Saari
Tampere

#117 YLEN kanavat maksukanaviksi, ja/tai YLEN kanavat mainoskanaviksi.

02.10.2009 17:56

YLEN kanavat maksukanaviksi, ja/tai YLEN kanavat mainoskanaviksi. Niillä rahotetaan ylen toiminta ja ne jotka oikeasti katsoo yleä saa maksaa siitä, minulle ne eivät tarjoa mitään mielenkiintoista sisältöä joten en siitä halua maksaakaan.

Kuluttajille helpoin ja varmasti mieluisin vaihtoehto olisi se että YLE muuttuisi mainoskanaviksi, kuten MTV3, Nelonen, jne.

Toinen (varmasti suurimman osan suomalaisista mielestä) hyvä vaihtoehto olisi maksullinen kanavakortti, jonka avulla sitten voisi katsella ylen kanavia, jos niin haluaa.

Kaskun suomeen ei vielä ole tullut vuosittaista alkoholiveroa, jota maksaisi kaikki 18 vuotta täyttäneet suomenkansalaiset, esimerkiksi 100e/vuosi, siihen katsomatta onko henkilö absolutisti, alkoholisti vai tavallinen tallaaja (siis: vuosittaiseen alkoholin kulutukseen katsomatta).
IHAN yhtä järjetön ajatus tuokin olisi.
Mika Penttinen
Hyvinkää

#118

02.10.2009 18:41

Sorry YLE, en aio maksaa paskaohjelmistanne sillä en tue kommunismia kthxbai
Sami Majanen
Helsinki

#119 Mediamaksu ja kirves

02.10.2009 20:46

Ylen sivustolta pomittua:
"YLE on olemassa, jotta kansanvalta ja suomalainen kulttuuri vahvistuvat. YLE myös turvaa monipuolisen suomalaisen sähköisen median tulevaisuuden. Näin linjataan YLEn missiossa."

Kansanvalta ja suomalainen kulttuuri vahvistuvat vai? No tässä YLE:lle ja päättäjille pala kulttuuriamme pohdittavaksi:

Ensimmäisen vuosituhannen alussa Piispa Henrik halusi vahvistaa suomalaisten uskoa, mutta käytti asemaansa väärin ja popsi sen turvin Lallin safkat. Näin jälkikäteen todettuna se oli pieni virhearvio Henrikiltä, eikö?

Katsokaas me suomalaiset olemme sellaista kansaa että me kyllä annamme ja maksamme jos koemme olevamme jostakin velkaa tai jos niin haluamme tehdä. Mutta se onneton K***P** joka tulee OTTAMAAN meiltä kysymättä jotain jonka me olemme itsellemme hankkineet työnteolla ja kovalla vaivalla, niin siinä ei mikään arvovalta paina enää paskaakaan. Jos olemme kokeneet vääryyttä niin mehän kyllä tasaamme puntit ja temme tilit selviksi.

Terävimmät teistä saattavat huomata joitain yhteneväisyyksiä tuossa historiallisessa tapauksessa ja nykyajassa jota nyt elämme.

En ole maksamassa mediamaksua sillä en koe tarvitsevani missään muotoa YLE:n palveluita. Ja on aivan sama vaikka olisin miljonääri. Minä en aijo maksaa jostakin jota en käytä, halua tai koe tarpeelliseksi. Siksi nöyrästi ja mitä kohteliaimmin kieltäydyn osallistumasta YLE:n rahoittamiseen koska EN koe että YLE rikastuttaa suomalaista kulttuuria tai suomalaista mediaa. Mikäli päättäjämme kuitenkin haluavat että maksu tulee olemaan osa verotustani, kerään koko summan takaisin kohtuullisiksi katsomani korkojen kera. Pimeästi.
Seppo Korhonen
Karjaa

#120 Mediamaksu...

03.10.2009 22:11

Diktatoriaanista toimintaa ylen suunnalta. Ja kansa vaan vikisee eikä ärähdä??.

Kirjoittelu ja kaiken maailman adressit ovat aivan turhia, on mentävä ja kysyttävä suoraan ylen johtokunnalta " maksaisivatko itse jos eivät käyttäisi ylen palveluja??" TUSKIN!!!.
Mikä yle on vaatimaan mediamaksua koko kansalta??. Miksi eivät muutkin mediapalveluja tarjoavat yritykset vaadi samanlaista korvausta tuotetusta sisällöstä...??
Ja mitä ylellä on tarjottavaa kansalle vastineeksi mediamaksusta??
Nykytarjonta on hyvälläkin tahdolla sanottuna PASKAA!!! Maksukortti idea on hyvä, koska silloin näemme onko niitä, jotka todella tahtovat maksaa mediamaksun, joka on sidottu maksukortin hintaan.
Älkää hyvät ihmiset nielkö kaikkea mitä teille yhteisen hyvän nimissä yritetään syöttää..
Jatkoja.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2009 23:28


ROSF ROSF
Lahti

#123 Syy, miksi ei valtion budjetista...

05.10.2009 01:57

... on se, että siinä tapauksessa rikkaat joutuisivat maksamaan enemmän mediamaksusta, vaikka rikkailla sitä olisikin varaa maksaa, mutta kiitos teille jotka menitte äänestämään kokoomusta, toivottavasti vuonna 2011 käytettäisiin sitä järkeä. No porvarihallituksellehan tämä sopii, jääpähän rikkaille enemmän rahaa sikailla ja mässäillä.

No, itse maksan jo nyk. TV-maksua, joten ei sillä, halvemmaksihan tuo ainakin alkujaa tulee, mutta kyse on periaatteesta.


RoSF
Päivi Mallila
Vantaa

#124 PAKKOMAKSU KUUROILLE JA SOKEILLE ???

05.10.2009 11:21

Mites toi asia menee ! TÖRKEETÄ ! Tasa-arvo on kaukana tässä maassa ... tehdäänkö yhdessä kantelu aiheesta ?
Päivi Mallila
Vantaa

#125 TEHTÄISKÖ OIKEESTI JOTAIN ?

05.10.2009 11:26

ketkä ootte samaa mieltä niin tulkaa Facebook sivustoille !
Siellä on monta samoin ajattelevaa ja FB ryhmä !
Nyt kaikki on vain nimiä ... tarvitaan oikeita ihmisiä ja paperia jota voidaan eteenpäin laittaa ... ja kuka/ketä sen tekee ? Kenellä on aikaa ja halua ?
Mä 3:n skidin äiti, pienin 7 kk ... eli aika on Tiukilla !
Kuka oikeasti haluaa tähän asiaan muutosta ???!!! Siis Oikeesti !
Toivottavasti ei tule syytettä kansankiihottamisesta :O ... ;)
paivi.malila@hotmail.com