Valokuvaajat tekijänoikeuksien puolesta

Sari Kantinkoski
Adressin tekijä

/ #2 Vastaus Bertan mielipiteeseen

22.12.2009 10:43

Kiitos, Bertta mielipiteestäsi. Henkilökohtaiset toivotukset ja huomautukset haluaisin jatkossa saada vaikkapa sählöpostiini, mikäli sopii. Sanottakoon nyt vaikka että jonkun tämä piti aloittaa, vaikka asiasta on ollut keskustelua aiemminkin, myös mm. photonetissä. Kaiken kaikkiaan tekisin mielelläni jotain muuta, mutta se siitä...

Adressiin osallistuminen on tietysti vapaaehtoista, kuten näihin kaikkiin muihinkin. Tietenkään ei tarvitse osallistua mikäli on sitä mieltä ettei asia kannata. Ongelma ei koske ainoastaan yhtä kuvasivustoa, se vain on kaikkein räikein esimerkki.

Valvonta ja rikoksiin puuttuminen on mielestäni eri asia kuin holhous. Kansainvälistä yheistyötä tehdään muillakin aloilla, en näe kovin järjettömänä lisätä sitä tällekkään alalle. Missä on tämän tien pää, ellei mitään tehdä?

Kenelle olisi vahinkoa siitä että kuvapiratismiin voitaisiin puuttua nykyistä paremmin? Satojen ja tuhansien valokuvaajien työn kopioiminen nettisivustolle luvatta ei ole ainakaan sanavapautta. Se on rikos.