Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!


Vieras

/ #583

13.12.2015 20:21

Harmi että tämä kommentti revitään täältä heti alas, mutta aivan uskomatonta että tuhannet ihmiset ja sadat järjestöt eivät osaa yhtään lukea mitä nämä muutokset pitävät sisällään ja sijoittaa niitä oikean elämän tilanteisiin, eikä myöskään ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa että yrittäjästatusta ei ole sidottu paperityöhön.

Nämä kaavaillut muutokset tarkoittavat että voit olla työtön ja yrittäjä samaan aikaan ILMAN yrityksen tai verotus mahdollisuuksien alasviemistä. Voit millä tahansa sekunnilla ottaa vastaan työn yrittäjänä, tehdä sen yrittäjänä, laskuttaa normaalisti, ja välittömästi palata takaisin työttömäksi ilmottaen vain TE-toimistolle kuinka pitkään työ kesti ja mikä työn luonne oli. Koko käsite Freelancerista on vanhanaikainen ja järjetön ruljanssi josta yritetetään päästä eroon että työttömän on HELPOMPAA tienata rahaa pätkätöillä ja verottaa omat tulonsa. Tällä hetkellä jos joudut yrittäjästatukseen (Kela voi milloin vain katkaista kaikki tukesi koska tienaat rahaa omasta työstäsi sillä verukkeella että työsi on verrattavissa yrittäjyyteen) niin takaisin pääsy voi olla erittäin vaikeaa.

Muutenkin yrittäjän eläkelaki määrittää yrittäjyyden, yrittäjän vakuutuksen mukaan määritellään onko yrittäjä vai työtön, näin sanotaan muutoksessa. Olenko väärässä? Tietääkseni en. Yrittäjä vakuutus pitää ottaa jos vuoden työpanos on yli 12k€... Työpanoksen määrittelet itse, jos teet pelkästään 20 tuntia keikkatöitä kuukaudessa vaikkapa 25€ tuntipalkalla (palkka jonka maksaisit työntekijälle jos se tekisi työsi), et pääse lähellekkään tuota rajaa vaan voisit pelkästään verottaa tulot normaalisti ja sen jälkeen ilmoittaa taas ettet saa tuloja vaan olet työtön. Tietenkään et saisi niiltä päiviltä työttömyyskorvausta.