Itsensä työllistävien työttömyysturvaa ei saa heikentää!


Vieras

#576

13.12.2015 15:17

Asia osoittaa hallituksen ymmärtämättömyyden tämän päivän työmarkkinoista ja työsuhteista. Heitä, siis hallitusta, pitää sivistää tässä asiassa.

Vieras

#577

13.12.2015 16:04

Esimerkiksi minulle on lyöty 5 kk karenssi sen jälkeen, kun olen yrittänyt tulla toimeen tekemälläni työllä ja siinä epäonnistunut eli kun olen säästänyt yhteiskunnan kustannuksia ja yrittänyt saada omat rahat riittämään.

Vieras

#578

13.12.2015 17:31

olen pitkään ollut työkyvyttömyyseläkkeellä.nyt saisin vuodeksi töitä 200e kuussa.kela leikkaa asumistuesta tuon summan.käytännössä joudun orjatyöhön.en tiedä edes palkanmaksupäivää.tämä on täysin järjetöntä ihmisen kiusaamista.käyn jo nyt leipäjonoissa,että pystyisin maksamaan lääkkeeni.

Vieras

#579

13.12.2015 19:18

Työnteon kannustimia pitää Suomessa parantaa että työllisyys lisääntyy, eikä sen sijaan  hankaloittaa työntekemistä ja passivoida.

Ja jotta totuus ei unohtuisi, vain 4 tuntia viikossa keikkatyötä tekevä on TE-tilastoinnin mukaan työssäkäyvä.

Tammikuun 2016 alusta TE-toimisto saattaa määritellä työssäkäyväksi jo pari työtuntia kk..


Vieras

#580

13.12.2015 19:41

Edistääkseni työllistymistä ja kansakunnan saamista nousuun. Nyt esim. Laskutuspalvelun kautta tehty 250 € päiväkeikka työttömälle merkitsee selvityspyyntöä yrittäjyyteen liittyen, työmarkkinatuen maksu katkaistaanselvityksen ajaksi, ei siis kannusta ottamaan keikkaa vastaan, vaikka on tuo ns. Suojaraha 300 €, jonka voisi tienata työttömyysturvan päälle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.12.2015 19:59



Vieras

#582

13.12.2015 20:21

Tässä päätöksessä ei ole mitään järkeä. Tehdään vain lisää työttömiä ja heikennetään mahdollisuuksia työllistyä.

Vieras

#583

13.12.2015 20:21

Harmi että tämä kommentti revitään täältä heti alas, mutta aivan uskomatonta että tuhannet ihmiset ja sadat järjestöt eivät osaa yhtään lukea mitä nämä muutokset pitävät sisällään ja sijoittaa niitä oikean elämän tilanteisiin, eikä myöskään ymmärrä mitä se oikeasti tarkoittaa että yrittäjästatusta ei ole sidottu paperityöhön.

Nämä kaavaillut muutokset tarkoittavat että voit olla työtön ja yrittäjä samaan aikaan ILMAN yrityksen tai verotus mahdollisuuksien alasviemistä. Voit millä tahansa sekunnilla ottaa vastaan työn yrittäjänä, tehdä sen yrittäjänä, laskuttaa normaalisti, ja välittömästi palata takaisin työttömäksi ilmottaen vain TE-toimistolle kuinka pitkään työ kesti ja mikä työn luonne oli. Koko käsite Freelancerista on vanhanaikainen ja järjetön ruljanssi josta yritetetään päästä eroon että työttömän on HELPOMPAA tienata rahaa pätkätöillä ja verottaa omat tulonsa. Tällä hetkellä jos joudut yrittäjästatukseen (Kela voi milloin vain katkaista kaikki tukesi koska tienaat rahaa omasta työstäsi sillä verukkeella että työsi on verrattavissa yrittäjyyteen) niin takaisin pääsy voi olla erittäin vaikeaa.

Muutenkin yrittäjän eläkelaki määrittää yrittäjyyden, yrittäjän vakuutuksen mukaan määritellään onko yrittäjä vai työtön, näin sanotaan muutoksessa. Olenko väärässä? Tietääkseni en. Yrittäjä vakuutus pitää ottaa jos vuoden työpanos on yli 12k€... Työpanoksen määrittelet itse, jos teet pelkästään 20 tuntia keikkatöitä kuukaudessa vaikkapa 25€ tuntipalkalla (palkka jonka maksaisit työntekijälle jos se tekisi työsi), et pääse lähellekkään tuota rajaa vaan voisit pelkästään verottaa tulot normaalisti ja sen jälkeen ilmoittaa taas ettet saa tuloja vaan olet työtön. Tietenkään et saisi niiltä päiviltä työttömyyskorvausta.


Vieras

#584

13.12.2015 20:52

Suomen taloutta jumittaa jäykkä virkamiesten diktatuurimainen mielivaltainen huono asenne, tästä negatiivisesta asenteesta ja ketään hyödyttämättömstä vallasta täytyy luopua..


Vieras

#586

13.12.2015 21:31

25 vuotta esiintyvänä taiteilijana, silpputyöläisenä. Pakko turvautua välillä myös soviteltuun päivärahaa, muuten ei pärjää, vaikka paljoa en vaadikaan.

Vieras

#588

14.12.2015 05:39

 TE-toimiston virkailijat rikkoo lakia, valita aina lain rikkomisesta. 


Vieras

#589

14.12.2015 07:38

Tärkeä asia mm taiteilijoille ja muille itsensä työllistäville

Vieras

#590

14.12.2015 08:39

Allekirjoitin puolisoni pyynnöstä, asia on hänelle freelancerina tärkeä. Olen samaa mieltä siitä, että työllistymistä pitäisi kaikin keinoin kannustaa.
Kantasuomalaisen tuhonta käynnissä

#591 Re:

14.12.2015 09:55

#578: -  

 Ei kun poltat passin, lankkia naamaan ja Tornion raja-asemalle. Sen jälkeen sinusta huolehditaan.

Stinkku

#592

14.12.2015 11:52

Eikö olisi kannattavampaa pitää motivoitunut silpputyöläinen kuin epämotivoitunut työtön / 9 euron orja pakkotyössä? Nyt en nosta mitään tukia, lain jälkeen nostan. Lisäksi Suomen minulle antama kallis koulutus menee risusavotassa hukkaan, silpputyössäni sentään hyvään käyttöön.


Vieras

#593

14.12.2015 12:05

Minusta on käsittämätöntä ja ristiriitaista, että tällaista lakia ollaan ylipäätään puuhaamassa. Näin keskeneräisenä ja kiireellä. Aikana, jolloin työelämä on suuressa murroksessa ja jolloin yhä suurempi osa työikäisistä joutuu tyytymään epävarmuudessa elävän pätkätyöläisen arkeen. Oikeus työttömyysturvaan ei saa olla mielivaltaa vaan selkeä ja yhdenmukainen käytäntö. Herää myös kysymys: miksi ei päinvastoin pienten yrittäjien turvaan tehdä parannuksia? Miksi ei, Suomi nousuun-puheista huolimatta, tueta uusia pienyrittäjiä uransa alkutaipaleella, jolloin he vasta rakentavat tulevaa yritystään näillä epävarmuuden markkinoilla?

Vieras

#594

14.12.2015 13:01

Hallituksen ja elinkeinoelämän johto haluaa mutkat suoriksi? Pois luovien silpputyöläisten tyhjänpäiväiset piiperrykset jaloista pyörimästä. Perinteinen yrittäminen – voittoa tavoitteleva – on ainoa sallittu yrittämisen muoto? Selkeä jako herroihin ja duunareihin ja uudispaluuna orjiin säästää valtion kassaa ja TE-keskusten virkailijoiden hermoja. Palkkojen alasajoa, työajan lisäämistä, vastikkeellista sosiaaliturvaa, palkattomia töitä, kuntien ja kaupunkien työleirejä pesuloineen, tekstiilipajoineen, risusavottoineen – tämä valitettavasti on todellisuus mitä tulee työelämän uudistuksiin ihanteellisen itsensätyöllistämisen mahdollisuuksien sijaan. Yksilön mahdollisuudet vaikuttaa elämäänsä ja ammattinsa harjoittamiseen kapenevat kapenemistaan. Suuren luokan bisneksille kyllä huolehditaan tuet ja lainsäädäntö ja verosuunnittelu joustavaksi, mutta pienen itsensätyöllistäjän asemaa ei helpoteta. Hänet halutaan nähdä mieluummin osana massaa, joka kerryttää ison bisneksen kassavirtoja.

 


Vieras

#595

14.12.2015 14:23

Olen hiljattain jäänyt työttömäksi ja harkitsen freelanceriksi ryhtymistä. Nyt en enää harkitse.

Vieras

#596

14.12.2015 14:31

Monet freelancerit ovat myöhemmin pystyneet perustamaan yrityksen, kun ovat ennen yrityksen perustamista käyttäneet laskutuspalveluja ja saaneet pikkuhiljaa lisää asiakkaita ja tilauksia, se on synnyttänyt monia uusia yrityksiä Suomeen.

Mikäli laki tulee voimaan heikentäen freelancereiden työttömyysturvan, niin tulee yhä enemmän työttömyyttä ja syntyy vähemmän yrityksiä työllistämään lisää ihmisiä. Se mitä ei saa enää ansaita omalla työllä, joudutaan toimeentulotuesta hakemaan, jos sitäkään enään voi saada. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ei toteudu 2016-luvulla. Tämä on erittäin huono idea.


Vieras

#597

14.12.2015 14:55

Arvon lainsäätäjien ja päättäjien sopii perehtyä kunnolla taiteen luonteeseen työnä. Työttömyys- ja sosiaaliturvaa koskeva muutosehdotus osoittaa valitettavaa ymmärryksen puutetta taiteilijoiden toimeentulon laadusta. Ymmärryksen vajaavaisuudella on katastrofaalisia seurauksia monen ihmisen ja perheen elämään, jos muutosehdotus menee läpi. Tämä on väärin! Poliittiista valtaa ei saa käyttää näin tuhoisin seurauksin. Se ei ole demokratiaa vaan hirmuvaltaa.

Vieras

#598

14.12.2015 15:00

Myös omaishoitajat, hoivatyöntekijät, kielenkääntäjät, opettajat, henkilökohtaiset avustajat, rakennusmiehet ja monet muut itseään työllistävät keikkatyöläiset kärsivät tämän jälkeen tämän johdosta...tämä on kauhean väärin. 


Vieras

#599

14.12.2015 15:58

Itsensä työllistäminen ja alkavana yrittäjänä toimiminen on tehty vaikeaksi Suomessa, vaikka nykyhallitus muuta väittää.
ahneudelle piste

#600 Re: Järkyttävää Toimintaa!!

14.12.2015 17:18

#549: Eerikki Peltokorpi -Dj- - Järkyttävää Toimintaa!! 

Lainaus Eerikki Peltokorpi -Dj- kirjoituksesta: "Ja Nyt myös tämän yrittäjän on mahdollista päästä työkkärin rahoille, jos hän vaan todistaa ettei yritys tuota tarpeeksi, tai se ei ole päätoiminen tulonlähde."

Asia ei ainakaan ollut näin 10.12.2015 kun asioin Työvoimatoimiston kanssa, kun ilmoitin sinne yritykseni tämän hetken heikosta tilasta. Yritykseni ei tuota tällä hetkellä riittävästi edes perusmaksuihin saati elämiseen. Pankkien jokakuiset "tilinhoitomaksut" ym jatkuvat yrittäjyyden toiminnan edellyttämät pakolliset menot ovat vieneet yritykseni tilin miinukselle, eikä tuloja tässä taloustilanteessa ole näköpiirissä. 

Työllistyminen on kuitenkin erään mahdollisesti toteutuvan projektin ansiosta mahdolista, mutta tuloja siitä ei ole tiedossa kuukausiin. Raportoidessani työkkäriin tilanteestani, minua kehoitettiin ykskantaan lopettamaan yritystoiminta. 

Työvoimatoimisto totesi myös hyvin selväsanaisesti, että yrittäjänä minulla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada työttömyyspäivärahaa, vaikka esitin kaikki mahdolliset tositteet siitä että yritys tuota tarpeeksi. Yritys ei voi olla muuta kuin päätoiminen tulonlähde, kun tuloja ei mistään muualta voi saada.

Eli Peltokorpi on täysin väärässä eikä tunne asioita mistä puhuu, tai työkkäri huijaa mikroyrittäjiä.