Ei koulurakennusta Jyvälän viereiselle tontille

Tiia Hakajoki
Jyväskylä

/ #2 Vastustan koulua naapuriin

16.02.2010 12:46

Minä en näe, että asuinalueemme talojen kysyntä kasvaa siitä, että läpikulkuliikenne kasvaa. Enkä ylipäätään näe tätä pelkästään asuntojen arvokysymyksenä vaan viihtyvyyskysymyksenä ja pienten lasten turvallisuuskysymyksenä liikenteen kasvun myötä. Asumme nyt rauhallisella, kauniilla alueella josta on jo nyt kävelymatka hyvin moniin aktiviteetteihin ja tarjoaahan Jyvälä jo täällä hetkellä alueen asukkaille runsaasi harrastustoimintaa.

Minä en myöskään usko siihen, että kristillisellä periaatteella toimivan koulun lapset ovat sen paremmin / huonommin käyttäytyviä kuin muiden perheiden. Valitettava tosiasia on, että yleensä nuorisosta, varsinkin yläasteikäisistä, aiheutuu haittaa (esim. mopoliikenteen aiheuttamat turvallisuusriskit tai roskaaminen) naapurustoon. Roskaamista voi käydä katsomassa esimerkiksi välillä K-kauppa Vinkki ja Cygnaeuksen koulu.

Uskoisin, että tästä kaupungista löytyisi koululle tontti väljemmästäkin paikasta. En ymmärrä mikä hinku kaupungilla on ylipäätään tuhota kaikki kaunis ja vähänkään historiaan viittaava. Ymmärrän kyllä, että tontti on kaupungin ja siihen pitäisi jotain keksiä (esim. kaunis puisto) jos sen käyttö päiväkotilaisten (ja iltaisin ja viikonloppuisin myös alueen asukkaiden) loistavana ulkoilu- ja pelipaikkana ei ole riittävä syy jättää sitä rakentamatta.

Itselläni on päiväkodissa nyt yksi lapsi ja syksyllä kaksi ja en voi mitenkään nähdä turvallisena sitä, että pihalla myllätään ja rakennetaan samalla kun lapseni ovat päiväkodissa. Se on suuri turvallisuuskysymys eikä päiväkodin henkilökunnalta voi vaatia sellaista vastuunottoa. Lisäksi en näe miten pienet lapset voivat nukkua päiväunet ja viettää päivää rauhallisessa, turvallisessa ilmapiirissä rakentamisen aikana tai jatkossa, kun pihassa käy jatkuva liikenne.

Ystävällisin terveisin,
Tiia Hakajoki, opettaja ja yrittäjä