Suomen Koirankasvattajat ry:n vetoomus ja adressi Suomen Kennelliitto ry:n jalostusstrategiaesitystä

auri leppä
helsinki

/ #33

06.03.2010 01:18

Nyt on suunnitelma paperilla,ja kokonaista viisi viikkoa aikaa vastata,siinä se jo heti tökkii.Paperi vilisee kuitenkin sanoja tulee olla,ei saa käyttää,pitää varmistaa,eli sääntöjähän niistä on tulossa.
Pevisa on ok,onhan siitä itse kussakin rodussa päätetty,ainakin enemmistön voimalla.

Edustan kooltaan suuria molosseja,ja jos vähänkin enemmän kasvattaa,huomaa äkkiä että kotona 7-8koiraa ja suurin osa eläkkeellä,niin kasvatus on kiinni sijoitusnartuissa.
Ja sille halutaan sitä maailman parasta,ainakin unelmissa,on tulossa sääntö ettei pakastespermaa saisi käyttää ensimmäiseen pennutukseen.Ja meillä käytetään sijoituskoiraa kerran.Mikähän monimuotoisuus on tässäkin kyseessä.
Entäs sitten uroksen hankkiminen,jos haluaa koiran jota voi suoraan käyttää,se on aikuinen,tutkittu ja palkittu ja mielestäni vielä lievästi linjattu,vuonna 91 sellainen maksoi 30,000 mk,tänään se olisi 10,000 ja matkat päälle,ja käyttää saisi 2-3 kertaa,tähän ne jää, ne aiotutkin hankinnat
Eli lyödään kapuloita rattaisiin.
Entäs sitten esivanhempien ikä,sitä kun matkustaa täältä Napoliin sitä luonnollista astumista hakemaan,ja yrittää niiltä miehiltä kysellä kumminkaiman iät,taitaa tulla lähtökäsky.
Muutenkin koirakulttuuri siellä on toista,jos ei ole käyttöä,voi olla sen koiran loppu.

Toisaalta on hyvä että näinkin typeriä suunnitelmia on saatu ihan paperille asti,protestihenki saa aikaan ehkä jotain hyvääkin,yhteen hiileen puhaltamista.

Ja kun kaikki viat on nyt mukamas tällä paperilla historiaa,niin tulevaisuudessa ei ole kuin kauniita ,terveitä,hyväluoteisa ja pitkäikäisiä koiria.
No ,eipä taida olla, kun on viety mahdollisuudet.