Suomen Koirankasvattajat ry:n vetoomus ja adressi Suomen Kennelliitto ry:n jalostusstrategiaesitystä

Jaana Virtanen
Piippola

/ #50

08.03.2010 11:36

Tämäkin adressi ja eräät sen keskustelijat ovat erittäin oiva esimerkki tekopyhistä kasvattajista jotka sanovat yhtä ja tekevät toista.

Itselläni oli kovinkin kunnioittava kuva tässäkin keskutelussa kirjoittavasta kasvattajasta kun luin hänen kirjoittaman artikkelin jalostukoirien valinnasta niin hyvin ja perusteellisesti hän kirjoitti ja painotti koirien terveyden ja luonteen merkitystä jalostuskoiraa valittaessa.
Mutta sen jälkeen olen tutustunut k.o kasvattajan tuomarointi työhän ja voin sanoa että kylläpä arvostus romahti pika vauhti viemäristä alas.
Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun olen vuosikirjoista lukenut k.o kasvattajan tuomarointeja ja monta monta kertaa on silmiin pistänyt seuraavaa "erinomaista tyyppiä oleva lupaavan tulevaisuuden omaava koira valitettavasti tänään palkintosija H koska koira yritti purra tuomaria"
Kuinka ihmeessä kasvattaja joka niin suuresti mainostaa luonteeseen panostamista tuomarin saappaissa ollessaan unohtaa omat periaatteensa tyystin?

Ja toinen tässäkin keskustelussa kirjoittava joka selittää kasvatteinsa omistajille että koska pennulla on ollut 7viikkoisena molemmat pallit ei hän ole mitenkään korvaus velvollinen kun urokselta 1v ikäisenä palli puuttuu ja usean yhteyden oton jälkeen ja vasta kennelliitolla uhkailu sai hänet rahat palauttamaan.

Ja jos tuo kennelliiton strategia poistaa yhdenkään näistä tekopyhistä pois rotukoira kasvatuksesta niin ei muutakuin hyväksyntä ja heti!!!!!!